Ostalo

(VIDEO) Tito Ortiz isprobao simulator letenja i osjetio 9 G silu: Snimka je pošteno nasmijala fanove

Tito Ortiz

 Screenshot (instagram, Mma)
Bivši UFC-ov prvak poluteške kategorije odvažio se na opasan eksperiment

Vrlo interesantno iskustvo imao je Tito Ortiz prilikom posjete Nacionalnom centru za obuku i svemirska istraživanja u Pennsylvaniji. Bivši UFC-ov prvak poluteške kategorije pristao je testirati njihov simulator u kojem je bio izvrgnut 9 G sili. Radi se o devet puta jačoj sili od sile teže koja nas drži uspravno na zemlji i iznosi 1 G.

Ortiz se izložio sili prilikom koje je njegovo tijelo nakratko bilo izloženo pritisku od preko 900 kilograma. Američki borbeni pilot Hasard Lee u jednom od intervjua pojasnio je iskustvo leta pod utjecajem 9 G sile.

‘‘Pod 9 G silom svijet izgleda kao da se smanjuje, sve dok vam ne počne izgledati kao da ga gledate kroz rolu toaletnog papira. Krv se izvlači iz glave prema nogama i rukama, što dovodi do gubitka perifernog vida. Ako se previše krvi izvuče iz glave, onesvijestit ćete se, a to će rezultirati onesposobljenošću na otprilike pola minute. Zbog brzine kojom letimo u borbenim avionima, velika je vjerojatnost da će se avion srušiti prije nego što se probudite.‘‘, pojasnio je ovaj iskusni pilot.

Tito Ortiz nije upravljao borbenim avionom (srećom), nego se jednostavno podvrgnuo izoliranom testu u kojem je imao priliku osjetiti kroz što piloti borbenih aviona nerijetko prolaze. Umirovljeni MMA borac nakratko se onesvijestio pod utjecajem sile, a kontrakcije njegovog lica nasmijale su mnoge koji su pogledali ovaj video.

‘‘Ne mogu vam objasniti osjećaj koji sam imao nakon 9 G sile. Nikada prije nisam prošao kroz ovakav trening, a tek sam druga osoba koja je prošla kroz ovaj simulator bez ikakvog treninga. Put od 1 G do 9 G činio se kao vječnost u ovom simulatoru leta.‘‘, opisao je Ortiz putem Instagrama.

Zanimljivo iskustvo za ovog legendarnog MMA borca, a nadamo se da ovakvi eksperimenti neće završiti s težim posljedicama za ovog 48-godišnjaka.

Linker
14. travanj 2024 18:40