Ostalo

Legendarni ‘Ruski eksperiment‘ iznenadio pitanjem tijekom intervjua: ‘Kojim se sportom Makhachev bavi?‘

Islam Makhachev

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Islam Makhachev brzo je postao slavan u MMA zajednici, ali očito ne i općenito

U neočekivanom spletu događaja, ikona hrvanja, "Ruski eksperiment", Aleksandr Kareljin, dominantna sila u grčko-rimskom hrvanju, otkrio je iznenađujuću prazninu u svom znanju kada su ga pitali o Islamu Makhachevu. Unatoč slavi i poznavanju lika i djela Makhacheva, Kareljin je priznao da nije znao za UFC prvaka u lakoj kategoriji.

Makhachev je brzo postao slavan u MMA zajednici, prikazujući iznimne vještine izbrušene pod vodstvom Khabiba Nurmagomedova. Iako još nije dosegao razinu njegovog mentora, popularnost mu je porasla kroz njegove izvanredne izvedbe i postignuća u UFC-u.

Budući da je intenzivno trenirao sambo i hrvanje, Makhachev je put do vrha kulminirao dominantnom pobjedom nad bivšim prvakom Charlesom Oliveirom za upražnjeni pojas u listopadu 2022. godine.

Takav status naveo bi nekoga na pretpostavku da su čak i legendarni ruski sportaši upoznati s njegovom vještinom. Međutim, tijekom intervjua na Kupu Ivana Jarigina, Kareljin je otkrio da se "ne bavi" mješovitim borilačkim vještinama te se vidjelo da ne zna za lik i djelo Dagestanca. Kada su ga pitali o njemu, Kareljin je radoznalo odgovorio:

"Iz kojeg je on sporta"?

Nakon toga mu je pojašnjeno o kome se radi, no i dalje je čudno što nije znao za njega. Sad zna...

Linker
19. travanj 2024 23:44