UFC

Duško Todorović vraća se nakon teške ozljede: Srpskog borca čeka meč protiv nekoć velikog talenta

Duško Todorović

 Louis Grasse/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
29-godišnji srpski borac srednje kategorije tražit će povratak pobjedama

Nešto manje od godinu dana prošlo je od teške ozljede Duška Todorovića (12-4-0 3-4 UFC), ponajboljeg srpskog MMA borca. Duško je 18. ožujka (treći mjesec) prošle godine nastupio na UFC-ovom eventu u Londonu, a već u prvoj rundi borbe protiv Christiana Leroyja Duncana, Todorovića je ‘‘izdalo‘‘ koljeno.

Došlo je do gotovo potpune rupture prednjeg križnog ligamenta i bilo je jasno da slijedi dugotrajan oporavak. No, dobre su vijesti da se Todorović uskoro vraća u kavez. Sinoć je došla službena potvrda njegovog sljedećeg nastupa, a Duška ćemo u kavezu gledati 23. ožujka (treći mjesec) ove godine.

Poznati su i ostali detalji tog nastupa. Edmen Shahbazyan (12-4-0, 5-4 UFC) bit će Todorovićev protivnik na UFC Fight Night 240 priredbi. 26-godišnji američki borac armenskih korijena nekoć je glasio kao veliki talent UFC-ov srednje kategorije.

Shahbazyan je u UFC došao još 2018. godine putem Dana White‘s Contender Seriesa, a Shahbazyan je UFC karijeru započeo upisavši četiri pobjede. Tri od četiri pobjede ostvario je prekidom, a uspio je nokautirati čak i vrlo čvrstog Brada Tavaresa.

Shahbazyan je trebao napraviti iskorak u kolovozu (osmi mjesec) 2020. godine, ali Derek Brunson razotkrio je sve njegove slabosti. Iskusni veteran izdominirao je Shahbazyana i slavio je tehničkim nokautom u trećoj rundi. Edmenovo hrvanje, ali pretežno kondicijska priprema, pokazali su se nedostatnim za najveće domete.

Edmen je nakon poraza od Brunsona upisao još tri poraza, a porazio je samo Dalchu Lungiambulu, borca koji je pripadao donjem razredu UFC-ove srednje kategorije. Posljednji nastup Shahbazyan je odradio u petom mjesecu prošle godine te je izgubio tehničkim nokautom u meču protiv Anthonyja Hernandeza.

Todorović definitivno ima šanse za pobjedu u ovom meču, posebno ako borba otiđe dalje od prve runde. Duško djeluje kao dominantniji ‘‘grappler‘‘, a prema dosad viđenom, kondicijski je također nadmoćan. No, sve ćemo saznati 23. ožujka na priredbi koju će predvoditi Amanda Ribas i Rose Namajunas.

Linker
30. travanj 2024 06:55