Ostalo

Legende će ipak odmjeriti snage? Fedor Emelianenko i Mike Tyson u ozbiljnim pregovorima oko međusobnog okršaja

Fedor Emelianenko i Mike Tyson

 Profimedia
Dvojica velikana borilačkog sporta trebali bi održati boksački meč na saudijskom tlu

Početkom kolovoza prošle godine pisali smo o prozivci koju je Fedor Emelianenko uputio Mikeu Tysonu. Jedan od najvećih MMA teškaša svih vremena prozvao je tada bivšeg apsolutnog "heavyweight" prvaka u boksu, predlažući mu da odmjere snage na priredbi koju su predvodili Francis Ngannou i Tyson Fury. To se, na koncu, nije dogodilo, no priča o međusobnom okršaju dviju borilačkih legendi ne samo da je ponovno oživjela, nego je otišla i korak dalje.

Prema informacijama koju je najprije plasirao RedFuryMMA, a potom prenijeli praktično svi relevantni svjetski mediji, 47-godišnji Emelianenko i deset godina stariji Tyson zainteresirani su za borbu, te su već odradili i nekoliko rundi pregovora. Isti izvor navodi kako se pregovara o boksačkom meču koji bi se ove godine trebao održati na tlu Saudijske Arabije, a kamen spoticaja, kako to obično biva, u ovom trenutku predstavlja - dogovor oko novca. Imajući, međutim, u vidu platežnu moć Saudijaca, i ta bi se točka mogla riješiti bez većih problema ako Saudijci doista procijene da se radi o meču u čiju se realizaciju isplati uložiti.

Podsjetimo, Tyson je krajem studenog 2020. godine izašao iz boksačke mirovine, ne bi li se sučelio s Royem Jonesom Jr-.om u ekshibicijskoj borbi na osam rundi. Sada bi ponovno mogao skinuti rukavice s klina kako bi ušao u ring s čovjekom koji je ime i slavu stekao izvedbama u oktogonu. Fedor je posljednji MMA meč odradio početkom veljače prošle godine, kada je, na Bellator 290 priredbi, izgubio od Ryana Badera tehničkim nokautom u prvoj rundi.

Linker
08. travanj 2024 21:13