Ostalo

Lobov tužio McGregora jer ga je nazvao ‘štakorom‘, sudac presudio da Conor nije kriv

Artem Lobov

 Screenshot (youtube, Mma Fighting)
Prva pravna bitka između McGregora i Lobova otišla je na stranu Irca

Krajem 11. mjeseca prošle godine, prijateljstvu Artema Lobova i Conora McGregora službeno je došao kraj. Lobov je pokrenuo tužbu protiv McGregora, a sporan je Conorov viski ‘‘Proper 12‘‘ koji se munjevito probio na tržište i Conoru je priskrbio veliku zaradu.

Artem Lobov tvrdi da je on zaslužan za samu ideju i želi ‘‘dio kolača‘‘ koji je Conor uzeo prodajom većinskog udjela u kompaniji, ali sve će morati dokazati na sudu.

‘‘Jedna od glavnih priča moje knjige bit će priča o Proper 12 viskiju. Malo ljudi to zna, ali to je zapravo moja ideja. Ja sam osoba koja je došla s idejom da pravimo Conorov viski. Srećom za mene, dok sam studirao, radio sam u kafiću unutar Radisson hotela i imao sam prijatelja koji je radio sa mnom. Bili smo 18-godišnjaci, a ja sam taj posao kasnije napustio. Ivan je nastavio raditi, a kasnije me povezao s čovjek poznatim kao Niall of Classic Drinks, a radi se o jednoj od vodećih irskih kompanija kad je u pitanju distribucija pića. Niall se pristao upoznati sa mnom i bio je jako darežljiv s korisnim informacijama. Nakon toga sam išao po brojnim viski destilerijama, obavio sam istraživanja i sjajan smo posao sklopili. Onda kada je sve bilo spremno, otišao sam do Conora i rekao mu: ‘Conore, imam posao spreman za tebe. Ovo će biti posao vrijedan milijardu dolara, bez šale‘. Ne znam je li me tada ozbiljno shvatio ili ne. Tada sam prezentirao svoju ideju Audieu Attaru i ostatku tima iz Paradigm Sports Managementa i započeli smo s realizacijom. Nastavili smo raditi i kao što vidite, to je polučilo ogroman uspjeh. Stvarno sam sretan što sam bio dio toga.‘‘, objašnjavao je Artem Lobov još ranije tijekom 2022. godine kako je zapravo nastao ‘‘Proper 12‘‘ viski.

McGregor i njegovi poslovni partneri prodali su većinski udio tijekom 2021. godine, u poslu vrijednom oko 600 milijuna dolara. Prema neslužbenim informacijama, Conor je ostvario profit od 150-ak milijuna dolara, a Lobov potražuje barem pet posto tog iznosa. Radi se o 7,5 milijuna dolara.

Prema navodima Artema Lobova, Conor mu je prethodno nudio jedan milijun dolara, ali Lobov time nije bio zadovoljan i sud će odrediti tko je u pravu i koliki iznos eventualno pripada Lobovu.

Nakon što je Artem pokrenuo tužbu, Conor je krenuo s paljbom putem društvenih mreža. Objavljivao je Conor raznorazne glasovne zapise u kojima je smišljao šaljive pjesmice na račun Lobova, nazivao ga je pogrdnim nadimcima (‘štakor‘, ‘nekuhana kobasica‘) i slično. Klasični Conor McGregor, ali Lobovu se to nije pretjerano dopalo i tužio je Conora čak i zbog uvredljivih ‘‘tvitova‘‘.

Nažalost po Lobova, tu bitku je izgubio. Artem je pokušao ishoditi zabranu suda kojom bi Conoru bilo zabranjeno objavljivati ikakve ‘‘tvitove‘‘ u kojima spominje Artema Lobova. Taj zahtjev je odbijen i Lobov će morati snositi sudske troškove za tu parnicu. Lobov je tužio Conora i za klevetu zbog tih ‘‘tvitova‘‘, ali sudac je dao objašnjenje da nazivanje ‘‘štakorom‘‘ nije nužno kleveta i da se radi o ‘‘drakonskom‘‘ pokušaju ušutkavanja Conora McGregora. Sudac je dodao da se time potencijalno narušava i Conorova sloboda izražavanja.

Sudski proces zbog kojeg je sve i započelo se nastavlja, a Lobov neće morati podmiriti troškove sve dok ne završi ta glavna parnica, vezana za ‘‘Proper 12‘‘ i novčani iznos koji će Lobov dobiti ako dokaže svoje zasluge u razvijanju tog brenda.

Linker
20. travanj 2024 18:28