Ostalo

Manny Pacquiao vraća se ove subote: Protivnik mu je kickboksač, a ukoliko mu se ‘omakne‘ udarac nogom, plaća 5 milijuna dolara!

 Manny Pacquiao 

 Steve Marcus/Getty images/Profimedia
Ukoliko Anpo slučajno napravi neki krivi potez, to će mu vjerojatno biti najskuplja greška u životu

Legendarni Manny Pacquiao na ljeto 2021. godine završio je svoju profesionalnu boksačku karijeru. Međutim, kao što je to slučaj i kod Floyda Mayweathera, Pacquiao i dalje uživa u borbama i novim nastupima, a japanski Rizin pronašao je način kako da to upražnjava bez da riskira boksačku ostavštinu.

Odgovor su, naravno, ekshibicijske borbe, a upravo jednu takvu Pacquiao imat će ove nedjelje rano ujutro prema našem vremenu. ‘‘Pac-Man‘‘ će nastupiti na Super Rizin 3 priredbi protiv Rukiya Anpoa, borca koji je primarno kickboksač.

Naravno, u žaru borbe svašta se može dogoditi, pogotovo ukoliko se borac osjeti ugroženim i uzdrmanim. Vrlo je lako moguće da Anpo instinktivno posegne za nekim oružjem iz svog matičnog sporta, no šef Rizina, Nobuyuki Sakakibara otkrio je kakva ga kazna očekuje ukoliko to učini:

‘‘Bilo kakav prekršaj te vrste bit će kažnjen s pet milijuna dolara. U vrijeme kada je Tenshin to učinio protiv Mayweathera 2018. godine, to je bilo oko 500 milijuna jena. Kako je jen sada oslabio, kazna će biti otprilike oko 750 milijuna jena‘‘, rekao je za Beyond Kickboxing.

Ovo je vrlo stroga kazna te će Anpo više morati paziti da slučajno ne učini nešto ilegalno, nego što će biti fokusiran na sami meč i taktiku. Tri runde čistog boksa trebali bi smo gledati u nedjelju od pet ujutro, a ukoliko Anpo slučajno napravi neki krivi potez, to će mu vjerojatno biti najskuplja greška u životu.

Mnogi se raduju vidjeti u ringu legendarnog ‘‘Pac-Mana‘‘, makar u takvom, ekshibicijskom meču koji neće ići na profesionalni omjer.

Linker
01. rujan 2024 17:39