Ostalo

Marcusa ‘Buchechu‘ u MMA debiju čeka svjetski poznati kickboksač

Marcus ''Buchecha'' Almeida
 Instagram (Marcus Buchecha)
Brazilski BJJ majstor već neko vrijeme čeka na MMA debi, a ovo mu je četvrti planirani protivnik

Renomirani BJJ majstor i jedan od najvećih u povijesti toga sporta Marcus ''Buchecha'' Almeida sve je bliže svom MMA debiju. Još krajem prošle godine najavljeno je kako će Brazilac debitirati pod okriljem ONE Championship promocije, a njegov protivnik trebao je biti Senegalac Oumar Kane poznatiji pod nadimkom ''Reug Reug''. Na koncu je Almeida otkazao nastup zbog ozljede, a zamijenio ga je Alain Ngalani.

''Buchecha'' se zatim trebao boriti u travnju protiv Kang Ji Wona, no Korejac je borbu otkazao zbog ozljede. Treća sreća trebao je biti Norvežanin Thomas Narmo s kojim se Almeida trebao obračunati 24. rujna, no iz zasad nepoznatih razloga Norvežanin se povukao iz te borbe, a kao zamjena uskočit će renomirani kickboksač Anderson ''Braddock'' Silva (44-19-1 Kickboxing, 3-1-0 MMA).

35-godišnji Anderson Silva poznato je ime u svijetu kickboxinga, a nastupao je između ostalog za Glory i ONE Championship. Borio se ''Braddock'' s nizom svjetski poznatih boraca poput Rica Verhoevena, Daniela Ghite, Benjamina Adegbuyija te Ismaela Londta, a pobjeđivao je i legende poput Remyja Bonjaskyja, Sergeija Kharitonova, Hesdyja Gergesa itd. Silva je odradio četiri profesionalna MMA nastupa u svojoj karijeri te je pobijedio tri puta. Zadnji puta je nastupio u svibnju 2018. godine kada je savladao Julia Cesara Limu. Nije se Silva borio protiv nikakvih zvučnijih imena u MMA-u, a borba protiv ''Bucheche'' biti će zanimljiv sukob stilova.

Marcus ''Buchecha'' Almeida 13 puta kitio se zlatom na Svjetskom jiu-jitsu prvenstvu, a dvaput je osvajao zlato na ADCC-ju u kategoriji do 99 kilograma. Još je pregršt drugih medalja 31-godišnji Brazilac osvajao i s razlogom ga smatraju jednim od najboljih grapplera i BJJ majstora u povijesti. Sada je spreman za MMA debi, a nadamo se kako ovaj puta neće biti nikakvih otkazivanja te će legendarni ''Buchecha'' krenuti stopama Garryja Tonona koji je također pod okriljem ONE-a napravio tranziciju iz grapplinga u MMA te je upisao šest pobjeda u isto toliko dosadašnjih MMA nastupa.

Linker
24. travanj 2024 00:56