Ostalo

Matheus Scheffel uoči PFL polufinala: ‘Nisam bio spreman protiv Delije, a i sudac je rano prekinuo‘

Juan Adams i Matheus Scheffel

 Screenshot (instagram, Pfl)
Brazilski teškaš večeras će tražiti prolaz u finale PFL-ova turnira gdje bi mogao odraditi revanš s Delijom

Dok je sve poznato o Anti Deliji i Renanu Ferreiri koji čine jedan polufinalni par u PFL-ovoj teškoj kategoriji, drugi par je podosta manje zvučan.

Matheus Scheffel i Juan Adams igrom slučaja našli su se u polufinalu, odnosno Bruno Cappelozza otkazao je svoj nastup zbog ozljede nakon čega je upao Scheffel, a Denis Goltsov otpao je zbog problema s vizom i tu je uskočio Adams. Juana Adamsa mnogi se sjećaju iz UFC-a gdje je upisao jednu pobjedu i tri poraza, a Scheffela smo dobro upoznali u ovosezonskom PFL-ovom turniru.

Brazilac nadimka ‘‘Buffa‘‘ u prvom kolu borio se protiv našeg Ante Delije, a hrvatski teškaš nokautirao ga je u drugoj rundi te borbe. Bio je to jedan od boljih Delijinih nokauta u karijeri, a Scheffel se nada prilici za osvetu u finalu PFL turnira.

‘‘Reći ću vam ovo, nisam bio dobro kad sam se borio protiv Delije. Pokušavao sam se kretati poput borca lake kategorije, ali teškaši drukčije udaraju, treba im samo jedan udarac. Nisam se dobro pripremio i stoga je moja brada bila slabija. Sad sam se pronašao u ovoj kategoriji. Mislim da je i sudac prerano prekinuo, ali borba je borba. Ne mogu plakati za prolivenim mlijekom. Ako mi on bude protivnik u finalu, obojit ćemo eksplozivno udarati jedan drugog. Pričali smo nakon borbe i on se čini kao sjajan tip. Mi borci prolazimo kroz svakakve poteškoće diljem svijeta i bilo bi sjajno ako bi se borili ponovno, ali nemam ništa protiv ni da to bude Renan (Ferreira)‘‘, rekao je Scheffel za Trocacao Franca podcast.

Scheffel je inače u drugom kolu ovosezonskog turnira priuštio veliko iznenađenje i jednoglasnom odlukom pobijedio je Brunu Cappelozzu, branitelja naslova. To mu ipak nije bilo dovoljno za plasman u top četiri, ali kako smo gore već naveli, naknadno je upao u polufinale.

‘‘Ja sam već pobjednik. Većinu karijere borio sam se u poluteškoj, prešao sam u tešku i sada sam u polufinalu najvećeg grand prixa na svijetu. Što još mogu poželjeti? Sve što uslijedi je pobjeda. Kad sam se borio s Brunom, borio sam se kao da nemam ništa za izgubiti, ali sve za dobiti. Živim svoj san. Ne mogu zamisliti kako je pogledati na bankovni račun i vidjeti jedan milijun dolara. Ne želim si ipak previše okupirati misli time.‘‘, dodao je ‘‘Buffa‘‘.

PFL-ova priredba u Cardiffu je započela, a Scheffel i Adams naći će se u kavezu oko 21:00h. Odmah nakon njih, u kavez će Delija i Ferreira te ćemo kroz ta dva meča dobiti finaliste teške kategorije.

Linker
16. travanj 2024 18:47