Ostalo

Mayweather otkrio koliko će zaraditi ovog vikenda u Rizinu: ‘Uvijek je bilo nekoliko milijuna po minuti‘

Floyd Mayweather Jr.

 Instagram, Floyd Mayweather)
Motivacija za takve mečeve su mu i putovanja, ne samo novac

Floyd Mayweather Jr. u posljednje se vrijeme uglavnom bavi egzibicijskim mečevima koji ne bivaju upisani među službene rezultate, no pretpostavljate iz kojeg razloga poznati boksač pristaje na takve mečeve.

Nadolazećeg vikenda Mayweather nastupa u japanskom Rizinu, a protivnik će mu biti MMA borac Mikuru Asakura, a naravno radi se o boksačkoj egzibiciji koja će predvoditi Rizinov event ove subote.

Ono što je zanimljivo jest, naravno, činjenica da će borba trajati samo devet minuta, no za to kratko vrijeme će Mayweather zaraditi ogromnu količinu novca. Već je u nekoliko navrata rekao da želi raditi pametnije a ne više kako bi zaradio što veću količinu novca, a izgleda da je u tome i više nego uspješan.

‘‘Uvijek je nekoliko milijuna po minuti. Samo od ove egzibicije ću zaraditi nekakvih 15-20 milijuna dolara, dakle samo od meča. To je jako cool, devet minuta-dvadeset milijuna, nije loše‘‘, rekao je Mayweather.

Dotaknuo se i razloga zbog kojeg, osim naravno novca, radi egzibicijske mečeve:

‘‘Egzibicije mi također omogućavaju da više putujem. Ja sam uvijek puno putovao, ali mogu i zabaviti puno ljudi diljem svijeta. Ne mogu raditi prave borbe u Japanu, ali oni su sretni što me gledaju u egzibicijama. Vole me jer ja dođem i nastupim, imaju šansu vidjeti malo starog Mayweathera. Zarađujem puno novaca od tih ekshibicija, ali ukoliko bih primao nekakvu štetu, ne bih to radio. Nikad se ne bih doveo u poziciju da primam puno štete‘‘, zaključio je Floyd.

Linker
23. lipanj 2024 09:41