Ostalo

Rothwell otkazao nastup na BFKC 56, Duffee sasuo paljbu: ‘Dan zahvalnosti ga je porazio, ne može proći vagu‘

Todd Duffee

 Screenshot (youtube, Bkfc)
Vrlo brzo oglasio se i BKFC-ov predsjednik te je potvrdio kako će meč biti održan par mjeseci kasnije

Ovotjedni BKFC 56 event ostao je bez jednog jako interesantnog meča. UFC-ovi veterani Ben Rothwell i Todd Duffee trebali su se obračunati na ovom eventu, ali nažalost, Rothwell je bio primoran otkazati svoj nastup.

BKFC-ov predsjednik David Feldman potvrdio je kako Rothwell neće nastupiti, a gripa je zaslužna za njegovo otkazivanje nastupa. Todd Duffee pojavio se na konferenciji za medije i sasuo je paljbu ka Rothwellu, posebno nakon što je čuo razloge otkazivanja meča.

‘‘Mislim da je tužno to što je Ben zapeo u 2020. godini i misli da je ovo posao koji se radi od kuće. Užasno je.‘‘, započeo je Todd, a zatim je dodao:

‘‘Ja sam svoj posljednji meč odradio zaražen COVID-om i stoga mislim da Ben zapravo vodi borbu s vagom. Mislim da je Dan zahvalnosti (‘Thanksgiving‘, 23.11.) bio njegov najveći protivnik. Ne znam što dodati na to. Borio sam se s COVID-om i znam kako je to. Ali ako ste se obvezali na nešto, onda se potrudite da se to i dogodi. Ne smatram da je Ben slabašan muškarac, možda prolazi kroz nešto što ne razumijem. Ali smatram da je najveću borbu imao s Danom zahvalnosti i tu je pretrpio poraz.‘‘, rekao je Duffee.

Todd očito smatra kako Rothwell nije bio discipliniran sa svojom kilažom i ne može spustiti kilažu čak niti za tešku kategoriju. Dan Zahvalnosti slavio se 23.11. i Duffee vjeruje da je Ben pretjerao s hranom. Brzo se oglasio i sam Rothwell.

‘‘Kakvi su to komentari? Ti si se borio znajući da imaš COVID. Okej. Idemo ugovoriti ovu borbu za veljaču (2. mjesec), to je jedini način da raščistimo ovo. Imam preko 50 profesionalnih mečeva i uvijek sam prošao vagu bez problema. Jednostavno prestani s tim.‘‘, odgovor je Bena Rothwella za MMA Fighting.

David Feldman potvrdio je kako će BKFC ponovo ugovoriti ovaj meč, a Rothwell i Duffee u veljači će imati priliku poravnati račune. Inače, Duffee je svoj posljednji meč odradio u drugom mjesecu ove godine, na KSW 79 eventu. Phil De Fries porazio ga je tehničkim nokautom u prvoj rundi.

Linker
21. travanj 2024 15:07