Ostalo

PFL ipak potvrdio meč koji iščekuje cijela Francuska: 20 minuta trebalo im je za rasprodati 20-ak tisuća ulaznica

Cedric Doumbe i ‘‘Baki‘‘ Chamsoudinov

 Pfl
Cedric Doumbe opovrgavao je navode o ovom meču, ali ipak je došlo do službene potvrde

Medijima je prije nekoliko dana kružila priča o međusobnom obračunu između Cedricea Doumbea (5-0) i Baissangoura Chamsoudinova (8-0). MMA javnost, a posebno francuski fanovi, silno su bili uzbuđeni zbog tog meča.

Međutim, Cedric Doumbe pokvario im je raspoloženje nekoliko dana kasnije. Bivši Gloryjev prvak velter kategorije opovrgnuo je navode o tom meču te je poručio kako apsolutno ništa nije službeno ugovoreno.

‘‘Poprilično sam iznenađen kad vidim kako mediji tvrde da je meč službeno dogovoren, a najbitnija osoba, točnije ja, nisam ništa potpisao, niti sam dobio ikakvu ponudu. Ne brinite, čim sve bude dogovoreno s Balijem, Pettisom, Magomedom ili Alexandreom, sve ću vam objaviti kao i obično. Ali zasad ništa.‘‘, napisao je Doumbe putem Twittera, a zatim je dodao kako ne opovrgava taj meč jer želi biti prvi koji će službeno najaviti tu borbu.

No, samo par dana kasnije, došlo je do novog preokreta. Meč između Cedrica Doumbea i ‘‘Bakija‘‘ Chamsoudinova službeno je potvrđen! Dva sjajna francuska borca nastupit će 7. ožujka (treći mjesec) na PFL Europe eventu u Parizu.

Accor Arena ugostit će taj event, a radi se o dvorani kapaciteta 20300 ljudi. Neki bi rekli: ‘‘Zar PFL stvarno misli napuniti toliku dvoranu?‘‘. Tko god sumnja, već se prevario.

Naime, samo 20-ak minuta nakon puštanja ulaznica u prodaju, sve ulaznice su rasprodane. Niti jedan drugi meč na ‘‘fight cardu‘‘ trenutno nije najavljen, ali francuskoj publici bila je dovoljna borba Chamsoudinova i Doumbea.

22-godišnji Chamsoudinov dosad je nastupao u Aresu i na glasu je kao jedan od najperspektivnijih mladih talenata na svijetu. Osam pobjeda u osam nastupa upisao je francuski borac rodom iz Rusije i pred njim je blistava budućnost. Ovo će mu biti debi pod okriljem PFL-a, a posljednja četiri nastupa upisao je unutar Ares FC organizacije.

Cedric Doumbe dobro je poznato lice u kickboksačkom svijetu. Nekadašnji Gloryjev prvak upisao je 75 pobjeda, sedam poraza i jedan remi tijekom profesionalne kickboksačke karijere, a još u 11. mjesecu 2021. godine odradio je MMA debi. 31-godišnji Francuz rodom iz Kameruna upisao je pet pobjeda u pet dosad odrađenih MMA nastupa, a posebno je oduševio u devetom mjesecu protekle godine.

Doumbe je nokautirao Jordana Zebu nakon samo devet sekundi borbe na PFL Europe eventu, a uz odličan nastup, Doumbe je pružio pravi ‘‘show‘‘ prije i nakon meča. Koliko je popularan u Francuskoj, govori nam gore spomenuti podatak o prodanim ulaznicama.

UFC je propustio borca s potencijalom za postati megazvijezdom, ali Baissangour Chamsoudinov mogao bi prvom polovicom trećeg mjeseca uništiti ‘‘hype‘‘ koji trenutno prati Doumbea.

Linker
02. svibanj 2024 12:48