Ostalo

Mike Perry i Eddie Alvarez predvodit će BKFC 56 priredbu, sunaslovna borbi donosi okršaj bivših UFC teškaša!

Mike Perry i Eddie Alvarez

 Profimedia
‘Event‘ u Salt Lake Cityju donosi i tri borbe za pojas američke ‘bare knuckle‘ organizacije

Bivši UFC-ov prvak u lakoj kategoriji, Eddie Alvarez, borit će se protiv Mikea Perryja u glavnoj borbi večeri na BKFC 56 priredbi koja će se održati 2.prosinca u Maverik Centru (Salt Lake City, Utah, Sjedinjene Američke Države). Vijest o kojoj se "šuškalo" prethodnih tjedana u srijedu je, tijekom gostovanja na MMA Houru, i službeno potvrdio predsjednik BKFC-a David Feldman, a konačan "fight card" potom je objavljen na društvenim mrežama američke "bare knuckle" organizacije.

Alvarez je pod okriljem BKFC-a debitirao u travnju, kada je teškim mukama iz "rata" s još jednim UFC-ovim veteranom, Chadom Mendesom, na koncu ipak izašao kao pobjednik zahvaljujući podijeljenoj sudačkoj odluci. Perry je, s druge strane, instantno postao jedna od najvećih zvijezda u boksu bez rukavica nakon što je u travnju 2021. odradio svoju posljednju borbu pod okriljem UFC-a. "Platinum" je u svom BKFC debiju pobijedio Juliana Lanea jednoglasnom odlukom sudaca, a potom je slavio i u nevjerojatnoj bitki protiv Michaela Pagea u kolovozu 2022., da bi u travnju ove godine svladao bivšeg UFC-ovog "middleweight" prvaka Luke Rockholda tehničkim nokautom (u drugoj rundi) u "main eventu" BKFC 41 priredbe.

Sunaslovna borba prosinačke BKF priredbe, nadalje, donosi još jedan okršaj UFC-ovih veterana - i to teškaških. Ben Rothwell, koji je neporažen u svoja prethodna dva "bare knuckle" meča, naime, odmjerit će snage s Toddom Duffeejem. Bit će to Dufffejev prvi izlet u "bare knuckle" vode nakon što je u veljači (tehničkim nokautom) izgubio od Phila De Friesa na KSW 79 priredbi.

Ostatak glavnog dijela BKFC 56 priredbe ponudit će tri borbe za pojas. Christine Ferea na kocku će staviti svoj naslov u muha kategoriji protiv Bec Rawlings, dok će se Arnold Adams i Mick Terrill boriti za upražnjeni naslov u "heavyweight", a Kai Stewart će braniti svoj naslov u perolakoj kategoriji protiv Howarda Davisa.

Linker
30. travanj 2024 09:35