Ostalo

Mousasijev protivnik najavljuje meč za pojas: ‘Moja pobjeda neće biti iznenađenje‘

Sean Strickland i Johnny Eblen

 Instagram (johnny Eblen)
Neporaženi američki borac Johnny Eblen vjeruje da će od subote biti novi Bellatorov prvak

Iako je trenutno prvorangiran izazivač unutar Bellatorove srednje kategorije i sutra ga čeka napad na titulu prvaka koju drži Gegard Mousasi, činjenica je kako Johnny Eblen (11-0-0, 7-0 Bellator) nije naročito poznat borac.

30-godišnji Amerikanac član je American Top Teama, a najzvučniju pobjedu karijere ostvario je u trećem mjesecu ove godine. Jednoglasnom odlukom pobijedio je Johna Saltera (18-6-0) i time je izborio napad na pojas u srednjoj kategoriji.

U noći s petka na subotu, Eblena čeka najveći meč u dosadašnjoj karijeri. Gegard Mousasi prava je legenda ovog sporta i po mnogima najbolji Bellatorov borac u ovom trenutku. 49 pobjeda ostvario je Mousasi u svojoj dosadašnjoj karijeri, a koeficijent na njegovu pobjedu protiv Eblena, u prosjeku iznosi oko 1.40.

Pobjedom Eblena utrostručit ćete vaš ulog, naravno, ukoliko se odvažite kladiti na njegovu pobjedu. Njegova pobjeda bila bi veliko iznenađenje, ali Eblen uopće ne sumnja u svoju pobjedu te navodi kako to neće biti niti iznenađenje.

''Viši ulozi, isto sranje. Smatram da je ovo pravi korak za mene. Ništa konkretno nije se promijenilo. Moja borba nešto je kasnije na programu nego inače ('main event'), meč je predviđen na nešto više rundi i borim se protiv nešto boljeg tipa. To je normalno kad idete prema gore. Ovime ću staviti svoje ime na mapu i to je lijepo. Utišat ću neke hejtere, iako me nije pretjerano briga za njih. Ali zacementirat ću svoje ime i ljudi će me prepoznati. Mislim da neću šokirati svijet svojom pobjedom.'', rekao je Eblen u razgovoru za MMA Junkie.

Sličnog protivnika po nekim parametrima imao je Mousasi u svojoj prošloj obrani titule. Austin Vanderford ušao je u kavez s 11 pobjeda u jednako toliko nastupa. 32-godišnjak je imao identičan omjer Eblenovom, a puno iskusniji Mousasi trebao je 85 sekundi da dođe do pobjede. Eblen smatra da se takvo nešto neće dogoditi i njemu te smatra da posjeduje vještine za pobijediti prvaka.

''Imam puno alata u svom pojasu za alat i ne mogu dočekati da ih iskoristim. Bit će to stilski drukčija borbe od Gegardove posljednje. Austin je vrlo eksplozivan tip koji se jako oslanja na hrvanja. Ja sam nešto drukčija životinja.'', rekao je smireni i samouvjereni Eblen.

Radi se o borcu za kojeg je Kayla Harrison jučer tijekom svog Instagram Q&A-ja izjavila kako će definitivno postati svjetskim prvakom, a Sean Strickland nedavno je imao prilike sparirati s njime.

''Hvala na oštećenju mozga.'', napisao je Strickland na Eblenovu objavu putem Instagrama.

Hoće li se Eblen pokazati dostojnim protivnikom za Gegarda Mousasija, saznat ćemo u ranim subotnjim satima. Svi znaju tko je i što je Gegard Mousasi, a možda svi saznaju i tko je Johnny Eblen. Sve je u njegovim rukama, a iznenađenja su uvijek moguća.

Linker
14. travanj 2024 05:55