UFC

Khabibov bratić uoči novog nastupa: ‘Znam da se mogu nositi sa svim ovim tipovima‘

Umar Nurmagomedov

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Umar Nurmagomedov ovog vikenda borit će se protiv opasnog Natea Manessa

Odlaskom Khabiba Nurmagomedova u mirovinu, u centar pažnje isplivali su neki drugi Dagestanci. Prije svega, to je Islam Makhachev kojeg je i Khabibov otac vidio kao Khabibova nasljednika na vrhu lake kategorije.

Međutim, ima tu još boraca koji nadolaze i konkuriraju za ulogu Khabibova nasljednika. Jedan od njih svakako je Umar Nurmagomedov (14-0-0, 2-0 UFC). Radi se o 26-godišnjem borcu koji nastupa u bantamu i u perolakoj kategoriji, a Umar je ujedno i Khabibov bratić.

Poput svog umirovljenog rođaka, Umar je također neporažen. U prva dva UFC nastupa porazio je Sergeyja Morozova i Briana Kellehera. U oba navrata došao je do pobjede ''RNC-om''. Morozova je završio u drugoj rundi, a iskusnog Kellehera već u prvoj.

Ovog vikenda na UFC on ESPN 38 priredbi, Umara čeka vrlo opasan protivnik u vidu Natea Manessa (14-1-0, 3-0 UFC). Mannes je američki borac bantam kategorije, a poprilično dobre izvedbe pružio je kroz prva tri UFC nastupa.

Johnnyja Munoza Jr.-a pobijedio je jednoglasnom odlukom, zatim je Lukea Sandersa prisilio na predaju u drugoj rundi borbe, a Tonyja Gravelyja je nokautirao u drugoj rundi. Umar Nurmagomedov bit će pravi test njegovih mogućnosti, ali neće niti Umaru biti lako. Talentirani Nurmagomedov ipak vjeruje kako je vrijeme za ovakve protivnike.

''Mislim da sam spreman za ovakve tipove i želim gurati prema naprijed. Ako mi daju top 15 protivnika, bit ću spreman. Znam da se mogu nositi s njima. Ali ne znam gdje će me postaviti nakon ove borbe.'', rekao je Umar na konferenciji za medije.

Umar Nurmagomedov slično kao i Khabib, pršti od samopouzdanja i vjeruje da može pobijediti svakog. Unatoč tome, Khabib i ostali treneri iz AKA dvorane moraju ga držati prisebnim. Podcijeni li Manessa, moglo bi ga to skupo koštati, a Umar tvrdi kako protivnika itekako respektira.

''Mislim da se radi o d obrom borcu. On ima dobar boks, dobar je hrvač i dobro grappla. Vidjet ćemo što će se dogoditi, ali on je definitivno dobar borac. Mislim da ćemo odraditi dobru borbu.'', dodao je Umar.

U svakom slučaju, bit će ovo odličan test za obojicu, a samo jedan od njih nastavit će svoj uspon ka vrhu bantam kategorije. Poraženi će ipak donekle usporiti, ali obojicu boraca čeka dobra i svijetla budućnost.

Linker
23. travanj 2024 19:43