Ostalo

NA DANAŠNJI DAN: Prije točno 19 godina Cro Cop je nokautirao Fedorovog brata, Aleksandera Emelianenka

Cro Cop vs. Aleksander Emelianenko

 Vigilante Mma
Možda među starijim čitateljima postoje i oni koji su ovaj meč pratili uživo prije 19 godina

Ranije ste danas imali priliku čitati o jednom bitnom događaju koji se dogodio na današnji dan, a sada vam donosimo još jedan. Radilo se tu u trilogiji između Stipe Miočića i Daniela Cormiera, a sada je na redu najveći hrvatski borac svih vremena.

Prije točno 19 godina, točnije 2004. godine, Mirko se borio protiv Aleksandera Emelianenka, inače brata legendarnog Fedora. Ta 2004. godina je bila ujedno i najaktivnija u Mirkovoj MMA karijeri jer je odradio nevjerojatnih osam nastupa, a jedan od njih je bio i tema današnjeg članka.

15. kolovoza 2004. godine, u prvoj rundi borbe Mirko je brutalno nokautirao Aleksandera Emelianenka, a to mu je bio šesti nastup do tada u toj godini. Za to mu je trebalo dvije minute i devet sekundi, a svojim zaštitnim znakom, lijevim ‘‘high kickom‘‘, poslao je Emelianaenka mlađeg u carstvo snova. Bilo je to na Pride Final Conflict 2004 priredbi.

Bila je to ta famozna godina o kojoj je Mirko često pričao u svojim intervjuima. Dogodio se tada poraz od Kevina Randlemana, nakon čega je u svega nekoliko mjeseci Mirko naredao četiri pobjede. Sve je kulminiralo velikim i legendarnim revanšom s Randlemanom kojeg je pobijedio ‘‘submissionom‘‘ i tako osvetio navedeni poraz.

Što reći nego da se jako lijepo prisjetiti ovih legendarnih vremena i borbi, a možda među starijim čitateljima postoje i oni koji su ovaj meč pratili uživo prije 19 godina. Ukoliko pak niste, pogledati ga možete u videu ispod:

Linker
23. travanj 2024 12:08