UFC

Nema brige za Miočićevu formu? Miočićev kolega otkrio je sjajne informacije u vezi Stipinih priprema

Stipe Miočić (lijevo) i A.J. Dobson (desno)

 Screenshot (instagram)
A.J. Dobson tvrdi da ne trebamo biti zabrinuti u kakvom će se izdanju pojaviti Miočić

Nešto manje od tri mjeseca dijele nas od novog nastupa Stipe Miočića. Najbolji UFC-ov teškaš u povijesti nastupit će 11. studenog (11. mjesec) na UFC 295 eventu, a protivnik će mu biti ponajveći MMA borac u povijesti, Jon Jones.

Porazi li Jonesa, Miočić će postati prvakom UFC-ove teške kategorije, po treći put u svojoj karijeri. Ipak, mnogi vide Jonesa kao velikog favorita u tom meču, a među glavnim razlozima ističu se Miočićeve godine (napunit će 41 godinu za tri dana) i duga inaktivnost.

Naime, Stipe je svoj posljednji nastup odradio krajem trećeg mjeseca 2021. godine, a pauza će potrajati dulje od dvije i pol godine. Mnogi ne vjeruju da će Miočić doći u dovoljno dobrom izdanju, jer upitno je koliko je kvalitetno Miočić trenirao u proteklom periodu i koliko je zapravo motiviran.

Ako je vjerovati njegovom timskom kolegi A.J. Dobsonu, ne trebamo previše brinuti. UFC-ov borac srednje kategorije u intervjuu za Sportskeedu otkrio je više informacija o Miočićevim treninzima u proteklom periodu.

‘‘On (Miočić) dobro izgleda i on je u dvorani puno dulje nego što ljudi misle. On jednostavno ne objavljuje takve stvari na društvenim mrežama, ali radi se o tipu koji je konstantno u dvorani i stalno napreduje. Strašno je kad god se nađete ispred njega. Uzbuđen sam i mislim da će srušiti Jonesa.‘‘, rekao je Dobson kojeg smo gledali protekli vikend na UFC-ovoj Fight Night priredbi. Dobson je jednoglasnom odlukom sudaca porazio Tafona Nchukwija, a sada se nada nastupu na eventu koji će predvoditi Miočić i Jones.

‘‘Opustit ću se nakratko, a onda bih volio nastupiti na UFC 295 eventu zajedno s timskim kolegom Stipom. To bi bilo ostvarenje mog dječačkog sna. Nadam se da je to idući korak za mene, ali UFC će odlučiti na kraju krajeva. Sretan sam što sam ovdje i što mogu prezentirati svoje vještine, te dokazivati da pripadam ovdje.‘‘, zaključio je Dobson.

Mi ćemo mu vjerovati kada je u pitanju izjava vezana za Miočića. Uistinu se nadamo da Stipe može barem još jednom pružiti svoje najbolje izdanje, a porazi li Jona Jonesa, apsolutno ništa više mu ne preostaje za postići u borilačkoj karijeri. Kao što smo rekli na početku, gotovo puna tri mjeseca preostala su do eventa i Miočić ima još pregršt vremena za pripremu i brušenje forme.

Linker
03. svibanj 2024 08:50