Ostalo

Napokon je poznato gdje Kayla Harrison nastavlja karijeru, radi se o ‘povijesnom ugovoru‘

Kayla Harrison

 Yaroslav Sabitov/Shutterstock Editorial/Profimedia
Jedno od najzanimljivijih lica na slobodnom tržištu MMA boraca svakako je bila Kayla Harrison

31-godišnja američka borkinja Kayla Harrison (12-0-0) jedna je od najuzbudljivijih MMA borkinja na svijetu, iako iza nje nema niti jednog UFC ili Bellator nastupa. Dvostruka olimpijska pobjednica u judu debitirala je u MMA-u 2018. godine i nakon 12 odrađenih mečeva, još uvijek je neporažena.

Čak deset puta, Kayla je slavila prekidom, a karijeru je gradila kroz PFL. Jedan meč odradila je pod okriljem Invicte, dok je preostalih 11 puta nastupala u sklopu PFL-a. Dvaput je Harrison osvojila turnir u lakoj kategoriji, a znamo da pobjednik ujedno osvaja i milijun američkih dolara.

Nakon osvajanja prošlosezonskog izdanja PFL-ova turnira, Kayli je istekao ugovor s tom promocijom i odlučila je ispitati stanje na tržištu. Harrison je bila spremna pregovarati s bilo kojom vrhunskom promocijom, a UFC i Bellator pokazivali su interes ka potpisivanju ove sjajne borkinje.

Kayla je isticala kako je financijski segment bitan, ali da se isto tako želi okušati i protiv najboljih borkinja na svijetu. PFL joj ne nudi tu mogućnost, no ipak su ju uspjeli zadržati.

''Iznenađenje, iznenađenje... Kraljica se vratila.'', objava je PFL-a na društvenim mrežama, a uz tekst je priložena fotografije Kayle Harrison.

Prema informacijama koje prenosi MMA Fighting, radi se o višegodišnjem ugovoru. Osnivač PFL-a Donn Davis putem Twittera napisao je da se radi o povijesnom novom ugovoru. Kayla je u MMA Houru opisala kako je prvotno uživala u procesu traženja novog poslodavca, ali da je cjelokupna situacija kasnije postala frustrirajuća te se brine kako se polako zatvara mogućnost borbi protiv djevojki poput Amande Nunes ili Cris Cyborg.

''Uistinu želim biti najbolja. Imam unutarnju želju testirati se i gurati se do najviših granica. Znam da još uvijek nisam na toj razini. Ne nazivam se najvećom, ne govorim to. Ne smatram se najvećom, ali želim to postati. Želim se boriti protiv najvećih. Od desetog mjeseca do sad, duga je pauza i osjećam se kao da je vječno trajalo. Sretna sam što je sve gotovo pa završeno i spremna sam vratiti se u kavez te raditi ono što volim.'', rekla je Kayla.

Što se točno dogodilo pa se Harrison nije odlučila potpisati za UFC ili Bellator, nije poznato. Međutim, dojam je kako su financije odigrale ipak najbitniju ulogu, a tu je čini se pobijedio PFL. Iduća sezona PFL-ova turnira započinje u četvrtom mjesecu ove godine.

Linker
23. travanj 2024 11:04