Ostalo

Nastupi Soldića, Bekavca i Stojnića pod upitnikom - otkazuje se KSW 53!? Dobili smo reakciju iz poljske promocije

Soldić vs. Žaromskis
 KSW
Poljska je Vlada danas donijela odluku kako se do daljnjeg otkazuju sve masovne priredbe u njihovoj državi. To se naravno odnosi i na one sportske, među kojima je i KSW 53 koji se 21. ožujka treba održati u Atlas Areni u Lodzu.

Iako je Poljska do jučer ubilježila tek 17 oboljenih od virusa, bez ijednog smrtnog ishoda, vlada ove europske države od gotovo 40 milijuna stanovnika ne namjerava ništa prepustiti slučaju. Prije nego dođe do eventualnog nekontroliranog širenja, kao što se dogodilo u Italiji, Poljaci će napraviti sve što mogu da utjecaj virusa koji je uzdrmao svijet što kvalitetnije umanje i anuliraju.

Tako je vlada odlučila do daljnjega otkazati sve masovne događaje u državi. Osim sportskih klupskih prvenstava, tu ubrajamo i KSW 53 spektakl koji bi se trebao održati 21. ožujka u Lodzu. No, još uvijek nije sigurno kako će program koji bi trebala predvodi borba Roberta Soldića i Mariusza Žaromskisa biti otkazan. Ekskluzivnu informaciju dobili smo od KSW-ovog čovjeka zadužen za suradnju s medijima, Alana Murphyja.

"Još nije donesena konačna odluka i ne možemo potvrditi da je priredba otkazana", glasi trenutni službeni stav KSW-a, uz dodatak kako će nas obavijestiti istog trenutka kad sudbina priredbe bude poznata.

Još jednu izjavu pronašli smo i na poljskom portalu Onet Sport, koji je kontaktirao suvlasnika promocije, Macieja Kawulskog.

"Ne možemo trenutno ništa obećati. Morati biti svjesni da smo po prvi put u povijesti KSW-a odgovorni ne samo za sebe i borce, nego za sve fanove. Trenutno ne možemo znati kad ćemo biti u mogućnosti izaći sa službenim priopčenjem jer je situacija cijelo vrijeme mijenja. U kontaktu smo sa svim organima zaduženim za ovaj problem", zaključio ja Kawulski.

Trenutno se spominju opcije prebacivanje priredbe u dvoranu gdje bi se ista održala bez gledatelja, no nije sigurno niti da je poljska vlada spremna to dozvoliti. Ovdje je problem ipak malo drugačiji od recimo poljske nogometne lige, čiji klubovi pod ugovorom imaju nogometaša s njihovim obavezama. KSW je ugovore s borcima potpisao za određeni datum, kao što je i dvorana unajmljena za isti i otkazivanje cijele priredbe ne bi bilo samo razočaranje za fanove i borce, nego poslovni problem za cijelu promociju.

Linker
22. travanj 2024 04:51