Ostalo

Nate Diaz se oglasio nakon naloga za uhićenje: Borac tvrdi da se poslužio samoobranom

Nate Diaz

 Instagram (nate Diaz)
Bivši UFC-ov borac ‘‘giljotinom‘‘ je ‘‘uspavao‘‘ čovjeka na ulicama New Orleansa

Nismo dugo čekali da se protiv Natea Diaza podnese prijava zbog fizičkog obračuna na ulicama New Orleansa. Nate je ‘‘giljotinom‘‘ ugušio Rodneyja Petersena, TikTokera koji izgledom podsjeća na Logana Paula. Gušio je Diaz Petersena sve dok ga nije ostavio bez svijesti, a zadao mu je pritom i udarac koljenom u tijelo.

Nedugo poslije, izdan je nalog za uhićenjem Natea Diaza zbog fizičkog napada, a u slučaju da ga se proglasi krivim, Diazu potencijalno prijeti do osam godina zatvora i dvije tisuće američkih dolara kazne. Naravno da bi teško Diaz dobio tako rigoroznu kaznu, ali ne piše mu se dobro.

‘‘Oko 2:10 ujutro u nedjelju 22.4. u Bourbon Streetu su policajci obaviješteni da je došlo do sukoba u toj ulici. Službenici su uspjeli razdvojiti publiku, a svjedok je pokazao bijelca koji leži u nesvijesti na podu. Nekoliko minuta kasnije, sumnjivac je došao k sebi, a službenici su utvrdili sa sumnjivac krvari iz stražnjeg područja glave i hitna je pozvana da mu pruži pomoć‘‘, rekla je glasnogovornica policije u New Orleansu, Karen Boudrie.

Brzo nakon izdavanja naloga za uhićenjem, Diazov odvjetnik Walter Becker potvrdio je za MMA Fighting da su zaprilimi nalog za uhićenjem, a dodao je da će rado priložiti i dokaze koji upućuju da je Rodney Petersen kao ‘‘trenirani borac‘‘ agresivno napao Natea s namjerom da izazove sukob. Jednom kad je do sukoba došlo, Nate se poslužio samoobranom, barem prema navodima odvjetnika.

Diaz dakle svoju obranu bazira na teoriji da se poslužio samoobranom i da je Petersen inicirao sukob. Kad je u pitanju navod da se radi o ‘‘treniranom borcu‘‘, Diazov tim aludira na činjenicu da Petersen povremeno trenira boks, a na Instagram stranici navedeno mu je omjer 1-0 u opisu profila.

Nema sumnje da će se Petersen pokušati naplatiti u ovoj situaciji, ali hoće li mu to poći za rukom, vrijeme će pokazati.

Linker
20. travanj 2024 00:02