Ostalo

Bisping prokomentirao Diazovu uličnu tučnjavu: ‘Njemu je gotovo 40 godina, ne treba mu to‘

Michael Bisping

 Screenshot (youtube, Michael Bisping)
Bivši UFC-ov prvak srednje kategorije smatra da se Diaz treba početi ponašati u skladu sa svojim godinama (38)

Podosta pažnje privukao je prošlotjedni incident koji se dogodio nakon Misfitsovog boksačkog eventa u New Orleansu. Nate Diaz našao se u sukobu na ulicama New Orleansa, neposredno nakon što je završio event, a došlo je i do fizičkog obračuna između Natea Diaza i Rodneyja Petersena.

Petersen je inače tip koji izgledom poprilično podsjeća na Logana Paula, a na temelju toga pokušava postati zvijezdom društvenih mreža. Najviše publiciteta vjerojatno si je priskrbio sukobom s Diazom, ali u sukobu je izvukao puno deblji kraj.

Diaz ga je ‘‘giljotinom‘‘ poslao u ‘‘carstvo snova‘‘, a Petersen je zadobio i određene ozljede glave koje je pokazao u videu na svojim društvenim mrežama.

‘‘Ne znam što sam učinio Nateu Diazu, ali znate što: nokautirat ću ga!‘‘, poručio je Petersen.

Nakon spomenutog sukoba, policija je izdala uhidbeni nalog na ime Natea Diaza, a bivši UFC-ov borac preko svog odvjetnika izjasnio se nevinim, te je naveo da se radilo o samoobrani. Nevinost će vjerojatno morati dokazati pred sudom, jer dokazni materijal mu ne ide u korist. Upitno je hoće li ga Rodney Petersen privatno tužiti kako bi se pokušao naplatiti.

I dok je Mike Perry podržao Natea Diaza objasnivši da mnogi ljudi misle kako mogu provocirati profesionalne borce bez ikakvih posljedica, Michael Bisping ipak je zauzeo nešto drukčiju stranu. Umirovljeni Britanac smatra da Diazu ovakve stvari jednostavno nisu potrebne u životu.

‘‘Nate Diaz ima jako, jako puno sreće ovdje, jer Rodney priča o tome kako će ga nokautirati. On (Rodney) bi mogao pričati o tužbi, a lako može otići na policiju i pokrenuti tužbu. Drago mi je da to zasad nije dogodilo, ali stara američka stvar je sudska tužba. Oni (Ameri) idu po vaš novac, po vaš teško zarađeni novac. Nate Diaz je imao sjajnu karijeru i zaradio je mnoštvo novca.‘‘, započeo je Bisping svoj osvrt putem YouTube kanala, a potom je na neki način kritizirao Diaza.

‘‘Njemu (Diazu) je gotovo 40 godina. On mora biti oprezniji, jer jednom bi mogao izvući deblji kraj. Upamtite, mnogi danas nose oružje. Diaz je mogao biti izboden, a ovaj tip (Petersen) je mogao i teško ozlijediti glavu prilikom svog pada. Srećom, ništa od toga nije se dogodilo. Mislim da bi Nate Diaz u ovim godinama trebao prestati s takvim stvarima. Gdje god se pojavi, dođe do nekakvog sukoba.‘‘, poručio je Bisping svom kolegi borci.

Mnogi, možda i svi, složit će se da je Bisping ovdje apsolutno u pravu i da ga Diaz treba poslušati.

Linker
25. travanj 2024 03:19