Ostalo

Ngannou najavio povratak u oktogon! Evo kada i s kim se ‘Predator‘ planira boriti u svom PFL debiju

Francis Ngannou

 FAYEZ NURELDINE/AFP/PROFIMEDIA Fayez Nureldine/afp/profimedia
Kamerunski nokauter posljednji je put u MMA kavez zakoračio početkom 2022., kada je pobijedio Ciryla Ganea

Francis Ngannou (17-3) planira svoj povratak u MMA kavez. Bivši UFC-ov prvak teške divizije u podcastu Joea Rogana otkrio je kako je njegova prva borba pod okriljem PFL-a planirana za listopad, u Saudijskoj Arabiji, a protivnik bi mu trebao biti Renan Ferreira (13-3).

"Borit ću se do kraja godine. Mislim da je Renan Ferreira taj tip", rekao je "Predator" u JRE MMA Showu.

Ferreira, kojeg je naš Ante Delija svladao prekidom u polufinalu PFL-ovog teškaškog turnira 2022., prošle je godine osvojio naslov PFL-ovog "heavyweight" prvaka pobijedivši Denisa Goltsova tehničkim nokautom u drugoj rundi. Nakon toga je, krajem veljače ove godine, tehničkim nokautom u prvoj rundi slavio nad Ryanom Baderom na "PFL vs. Bellator: Champions" priredbi.

"Govorio sam ljudima o Ferreiri već dvije godine. Govorio sam im: ‘Gledajte ovog tipa‘, vrlo je atletičan, ima brze ruke, 1-2 kombinaciju, koljena... Mislim da će to biti on", rekao je kamerunski nokauter dodavši kako borba ipak još uvijek nije finalizirana, no ostavljajući dojam kako je upravo to smjer u kojem promocija želi ići povodom njegovog debitantskog nastupa.

Ngannou se, podsjetimo, u MMA oktogonu nije borio od kraja siječnja 2022. kada je, na UFC 270 priredbi, jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio Ciryla Ganea i obranio naslov "heavyweight" prvaka, a nedugo potom napustio UFC, a onda i potpisao za PFL. U međuvremenu je Kamerunac ostvario svoju životnu želju i odradio dva boksačka mega-meča, protiv Tysona Furyja i Anthonyja Joshue. U trenucima kada se činilo da je realizirao praktično sve svoje ambicije i da mu preostaje još jedino ispoštovati ugovor s PFL-om te se vratiti slobodnoj borbi, pogodila ga je velika obiteljska tragedija u vidu gubitka sinčića Kobea. Neko je vrijeme, potpuno razumljivo, bio izvan javnog prostora, a čini se kako bismo ga uskoro ponovno mogli gledati kako se bori.

Linker
31. kolovoz 2024 21:00