Ostalo

Ngannou tvrdi da ga je UFC htio prevariti: ‘Nije bilo 8 milijuna po meču, to je bilo samo da me natjeraju da potpišem‘

Francis Ngannou

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Sa sportske strane meč nema nikakvog smisla, no ukoliko mu je cilj novac, dobio je ono što je želio

Moglo bi se reći da je Francis Ngannou konačno dobio ono što je želio. Najveća želja mu se ostvarila jer je dogovorio meč s Tysonom Furyjem u kojemu će zaraditi ozbiljan novac, a s obzirom da sportskih ambicija vjerojatno više nema, može se reći da je iz cijele priče izašao kao pobjednik.

Jučer je Ngannou gostovao kod Ariela Helwanija u ‘‘The MMA Houru‘‘ gdje je otkrio nešto više detalja, te iako o konkretnoj cifri nije pričao, rekao je kako mu je razlika ‘‘nebo i zemlja‘‘ u odnosu na plaću u UFC-u.

‘‘Ono što ću vam reći je da, u odnosu na plaće u UFC-u, ovo je nebo i zemlja. Ovo će mi promijeniti život. Bila bi ista stvar i da sam se prvo borio u PFL-u. Ono što sam zaradio, pogotovo u svojoj posljednjoj UFC borbi, to se uopće ne računa. Nije ni blizu. Zaradit ću više nego u cijeloj UFC karijeri, sto posto. U UFC-u uopće nisam zaradio puno, čak i s odbijanjem tih ugovora‘‘, rekao je Helwaniju.

‘‘Stalno čujem kako ljudi pričaju da mi je UFC ponudio 8 milijuna po meču, ovo ono. To nije ono što su mi ponudili. Postojao je trik i to bi bilo loše. To je bilo samo da me navedu da potpišem. Samo su stavili taj broj da me impresioniraju kako bih potpisao ugovor‘‘, dodao je.

Ngannou je htio veći novac, ali nije ga dobio u UFC-u, tako da će ga dobiti s Furyjem. Sa sportske strane meč nema nikakvog smisla, no ukoliko mu je cilj novac, dobio je ono što je želio.

Linker
11. svibanj 2024 15:42