K1 i Boks

Francis Ngannou progovorio o revanš klauzuli s Furyjem: ‘Ako ga pobijedim, sigurno ćemo se ponovno boriti!‘

Francis Ngannou

 PX IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Px Images/alamy/alamy/profimedia
Rekao je da će se vratiti u MMA neovisno o rezultatu meča

Francis Ngannou će biti spreman za drugi boksački meč protiv Tysona Furyja ako uspije izvesti nezamislivo u njihovom prvom susretu kasnije ove godine.

Ngannou je dobio najveću borbu koja mu je bila dostupna od rastanka s UFC-om kada je bivši UFC-ov prvak u teškoj kategoriji ugovorio boksački meč na 10 rundi borbi s Furyjem 28. listopada (deseti mjesec) u Saudijskoj Arabiji. Bit će to službena borba sa svim klasičnim boksačkim pravilima, a rezultat će se upisati u profesionalne omjere obojice.

Dobivanje ove borbe samo po sebi bilo je golemo za Ngannoua i rekao je da će mu to donijeti plaću koja je vrjednija od svih njegovih zarada za borbe u UFC-u zajedno. Mogao bi dobiti čak i više nova nakon natjecanja, ako uspije izvesti šokantno iznenađenje.

"Da, postoji potencijalna klauzula za revanš. Ne znam točno kako objasniti taj ‘jezik‘, ali da, u njemu postoji revanš. Ako pobijedim, definitivno. Ako me pobijedi, to je ono što ne znam. Vidjet ćemo kako će to ići i baš zato moram pobijediti u ovoj borbi. Moram učiniti sve da dobijem taj revanš.”

Ngannou je rekao da bez obzira na to kakav će biti rezultat protiv Furyja, vratit će se MMA-u. Potpisao je ugovor o više borbi s PFL-om ranije ove godine s očekivanim debijem 2024. godine. Rekao je da to ostaje plan, a ako uspije pobijediti Furyja, rezultat će doći nakon njegovog prodora u kavez PFL-a.

“Druga borba bi bila nakon PFL debija, jer je PFL borba negdje početkom sljedeće godine. Možda u veljači ili ožujku sljedeće godine. Razgovarao sam s Peteom Murrayjem o tome i to je vremenski okvir", zaključio je.

Linker
10. svibanj 2024 20:44