Ostalo

(VIDEO) Jake Shields fizički se obračunao s UFC-ovim borcem koji je zazivao pomoć

Mike Jackson u sukobu s Jakeom Shieldsom

 Screenshot (twitter, Jake Shields)
Umirovljeni Shields odlučio je ušutkati Mikea Jacksona s kojim je očito u nekakvoj zavadi

Vrlo zanimljiva situacija dogodila se u prostorijama UFC-ovog Performance Institutea. Dvojica profesionalnih MMA boraca svoje trzavice odlučili su riješiti fizičkim sukobom, a čini se da je deblji kraj izvukao onaj mlađi i još uvijek aktivni borac.

Jake Shields i Mike Jackson dvojac je koji se obračunao, a sudeći prema snimci koju je Shields podijelio na Twitteru, 37-godišnji Jackson izvukao je deblji kraj u obračunu s 43-godišnjim Shieldsom.

‘‘Napokon sam naletio na ovu kuju Mikea Jacksona. Brzo je otkrio razliku između nazivanja nekog nacistom uživo i na Twitteru. Rasist ima sreće što je toliko ljudi bilo prisutno da spase njegovo licemjerno rasističko dupe.‘‘, napisao je Shields u svojoj objavi.

U sklopu snimke vidljivo je kako Shields kontrolira Jacksona u ‘‘full mountu‘‘ i pritom mu govori:

‘‘Mala kujice, govorio si da ćeš me prebiti.‘‘, dok Mike Jackson zaziva pomoć okupljenih:

‘‘Hoće li netko konačno maknuti ovog tipa s mene?‘‘

Ubrzo nakon toga Shields je počeo zadavati udarce iz ‘‘full mounta‘‘, a tu počinje razdvajanje ovog dvojca i snimka završava. Rasprava se međutim nastavila na Twitteru, a Shields je pozvao Jacksona na obračun u Xtreme Couture dvorani.

‘‘Hej, Mike Jacksone. Ja sam u XC-u sada. Možeš doći da se obračunamo u kavezu bez vremenskog limita i pokazat ću ti kako tretiram rasiste.‘‘, napisao je Shields na svom Twitter profilu, dok je Jackson poručio.

‘‘Nacist je upravo učinio nešto. Jake Shields je tako zla osoba.‘‘

Rasprava putem Twittera nastavila se kroz još podosta ‘‘tvitova‘‘, a obojica planiraju tužiti jedan drugog. Mike Jackson tužit će Shieldsa zbog fizičkog napada, dok Shields planira tužiti Jacksona zbog povrede časti i optužbi da je nacist. Dok obojica spremaju prijave, Twitter ‘‘čašćenje‘‘ se nastavilo.

‘‘Upravo sam istukao tvoje rasističko dupe i ti si molio za milost. Idemo se ponovno naći?‘‘, poručio je Shields.

Jackson je uzvratio tvrdnjom u koju će rijetki povjerovati s obzirom na viđeno u snimci.

‘‘Ti si onaj koji je otišao krvareći. Sva ta bjelačka krhkost je uzela danak.‘‘, napisao je Jackson, a kasnije se pravdao da je Shields bio okružen svojom ekipom.

‘‘Lol! Ovaj tip imao je cijelu svoju ekipu tamo. Klošari ostaju klošari.‘‘

Pregršt ‘‘tvitova‘‘ razmijenili su Jackson i Shields koji očito imaju nekakve tenzije među sobom već neko vrijeme. Shields je poznat kao borac koji voli iznositi po nekima ‘‘kontroverzne‘‘ stavove putem svog Twitter profila. Jackson s druge strane najpoznatiji je po tome što ga mnogi smatraju jednim od najgorih boraca u povijesti UFC-a.

Radi se o borcu s omjerom pobjeda i poraza 1-2, a jedinu pobjedu u karijeri upisao je protiv Deana Barry, ranije ove godine. Do pobjede je došao diskvalifikacijom Barryja zbog uboda u oko. Jackson se 2018. godine borio i protiv CM Punka te je došao do pobjede jednoglasnom odlukom nakon tri runde užasne borbe. Ishod je kasnije preinačen u ‘‘no contest‘‘ jer je Jackson bio pozitivan na konzumiranje marihuane.

Jake Shields s druge strane imao je vrlo respektabilnu MMA karijeru. 33 pobjede, 11 poraza i jedan remi njegov su učinak, a može se pohvaliti i titulom prvaka u Strikeforceovoj srednjoj kategoriji. 2011. godine borio se i za UFC-ovu titulu, ali Georges St-Pierre porazio ga je jednoglasnom odlukom sudaca.

Shields je kroz bogatu karijeru porazio borce poput Robbieja Lawlera, Dana Hendersona, Tyrona Woodleyja, Demiana Maie, Carlosa Condita, Paula Daleyja itd, a posljednji nastup odradio je u desetom mjesecu 2018. godine pod okriljem PFL-a. Ray Cooper III porazio ga je nokautom u prvoj rundi.

Jakea Shieldsa MMA fanovi pamte kao ne naročito atraktivnog borca, ali Shields je vrstan majstora partera i može se pohvaliti jako dobrim rezultatima u ‘‘grapplingu‘‘ također.

Linker
22. travanj 2024 22:58