Ostalo

ONE pretrpio još jedan veliki gubitak! Soldićev rival napušta organizaciju, otkriveno je gdje će nastaviti karijeru

Murad Ramazanov

 Screenshot (youtube, One)
28-godišnji dagestanski borac Murad Ramazanov napustio je najveću azijsku borilačku organizaciju

Krajem 11. mjeseca ove godine pisali smo vam kako je ONE Championship ostao bez ponajboljeg MMA borca na rosteru. Saygid Izagakhmaev (22-2-0) odlučio je napustiti organizaciju nakon isteka ugovora, a manjak ugovorenih mečeva sigurno je jedan od glavnih razloga odlaska. Dagestanac se nije borio više od godinu dana.

Manje od mjesec dana nakon te vijesti, ONE je pretrpio još jedan udarac. Murad Ramazanov (11-0, 1 NC) također je napustio ONE Championship organziaciju. Radi se o još jednom borcu iz dvorane Khabiba Nurmagomedova, a i Ramazanova možemo svrstati među najbolje ONE-ove borce na rosteru.

28-godišnji Dagestanac neporažen je u dosadašnjoj karijeri, a u ONE-ov kavez ulazio je četiri puta. Prva tri meča okončao je uvjerljivim pobjedama, a između ostalih dobio je i Zebaztiana Kadestama. Četvrti nastup u ONE-u nije slavno okončao.

Bio je to onaj kontroverzni meč protiv Roberta Soldića. Ramazanov je koljenom snažno pogodio Soldića u međunožje i hrvatski borac nije mogao nastaviti s borbom. Gledali smo meč u trajanju samo tri minute, a ‘‘no contest‘‘ je službeni ishod tog meča.

Nadao se Ramazanov revanšu sa Soldićem ili barem napadu na titulu. Ništa od toga nije dobio, a više od godinu dana prošlo je od tog meča. Kao i Saygid, Murad Ramazanov također nije uspijevao ostati aktivan u ONE-u i napustio je organizaciju.

Poznato je i gdje će nastaviti svoju karijeru. Ramazanov je novi član PFL-a, a radi se o jako dobrom pojačanju za PFL. Donn Davis kao jedan od čelnika organizacije najavio je kako moraju obogatiti roster unutar srednje kategorije, jer to bi im omogućilo organiziranje turnira u kategoriji do 84 kilograma. Nije isključeno da Ramazanov nastupa u velteru dok se ne oformi turnir u srednjoj kategoriji, a možda ga u budućnosti budemo gledali čak i protiv Johnnyja Eblena, neporaženog Bellatorovog prvaka.

Revanša sa Soldićem očito neće biti, jer njihovi putevi ka vrhu više nisu isprepleteni. Možda se sretnu u nekoj kasnijoj budućnosti.

Linker
01. svibanj 2024 03:28