Ostalo

ONE Championship u velikim problemima! U 2021. godini izgubili 111 milijuna dolara, svekupuno 383 milijuna!

Chatri i Soldić

 Screenshot (youtube, Jutarnji List)
Radi se o vrtoglavom minusu, pitanje je do kad će moći tako

Iako se mnogi kunu u ONE Championship kao jednu od vodećih MMA promocija, njihova financijska izvješća izgledaju sve samo ne dobro. Poznati portal Bloody Elbow došao je do službenih podataka za 2021. i 2022. godinu, dok su podaci za 2020. godinu javnosti već od ranije poznati.

2020. godina je bila vrlo loša za ONE Championship, te su službeni podaci pokazali kako su te godine bili u minusu velikih 48 milijuna dolara. Uzburkalo je to tad borilačku javnost, no Chatri Sityodtong je pokušao sve negirati u medijima te je rekao:

‘‘Samo ću reći da je internet opasno mjesto ukoliko vjerujete svemu što pročitate. Bilo je puno netočnosti i grešaka i nije vrijedno uopće govoriti o tome. Istina će se sama reći tijekom vremena‘‘ rekao je lani Chatri.

Godinu dana od njegove izjave, ‘‘Group One Holdings‘‘, roditeljska firma ONE Champioshipa je singapurskom ACRA-u predala obavezna financijska izvješća za 2021. i 2020. godinu, a do istog je došao i Bloody Elbow. Izvješće pogledajte ovdje:

image

ONE Financijsko izvješće

Bloody Elbow

Prema ovom izvješću, ONE-ovi gubitci u 2021. godini iznose vrtoglavih 111 milijuna dolara. Kada se tome broju pridodaju od ranije poznati brojevi od prijašnjih godina, dobit ćemo cifru od 383 milijuna (!) dolara minusa. To je stanje na zadnji dan 2021. godine, odnosno 31.12.

Na izvješću također možete vidjeti da je u prošloj godini ONE za ‘‘troškove marketinga‘‘ potrošio nevjerojatnih 56 milijuna dolara, a za ‘‘Administraciju i druge troškove‘‘ još 50 milijuna.

Umjesto zaključka ide pitanje: Kuda ovo sve vodi?

Linker
27. travanj 2024 05:27