Ostalo

ONE-ova Muay Thai zvijezda poručuje: ‘ONE-ovi eventi petkom 100 milijuna puta zabavniji su od UFC-a‘

Liam Harrison

 Screenshot (youtube, One Championship)
Poznati britanski Muay Thai borac nije pretjerano uživao gledajući UFC 286 event

Vrlo zanimljivu večer borbi ponudio je UFC 286 event održan proteklog vikenda u Lonndonu. Leon Edwards u jednoj uzbudljivoj borbi obranio je titulu prvaka u velter kategoriji, porazivši Kamarua Usmana.

Borba večeri svakako je bila ona između Justina Gaethjea i Rafaela Fizieva, a radilo se o pravom ratu. Muhammad Mokaev oduševio je svojom mentalnom i fizičkom snagom kojom je izdržao strašan ‘‘kneebar‘‘ nakon kojeg je ugušio svog protivnika.

Bilo je tu još fantastičnih izvedbi na UFC 286 eventu, ali unatoč vrlo zanimljivim borbama, jedan poznati Muay Thai borac usporedio je event s priredbama ONE Championshipa i dao je interesantno mišljenje.

‘‘Sinoćnji UFC bio je okej, stvarno sam sretan zbog (Leona) Edwardsa. Ipak, većinu večeri sam se dosađivao. ONE-ovi Muay Thai eventi koji se održavaju petkom 100 milijuna puta su zabavniji od bilo koje UFC-ove priredbe koju sam gledao, ili ću ikada pogledati.‘‘, napisao je Liam Harrison na svom Twitteru profilu.

Liam Harrison je 37-godišnji engleski Muay Thai borac, a radi se o borcu koji uživa status legende među britanskim Muay Thai borcima, ali i na globalnoj razini. Harrison iza sebe ima 90 pobjeda, 25 poraza i dva remija u svojoj karijeri, a proteklih nekoliko godina nastupa pod okriljem ONE Championshipa. U osmom mjesecu prošle godine borio se i za titulu prvaka u bantam kategoriji, ali Nong-O Gaiyanghadao porazio ga je tehničkim nokautom u prvoj rundi. Tajlanđanin ga je uništio ‘‘low kickovima‘‘ i time je prekinuo Harrisonov niz od pet uzastopnih pobjeda.

Harrison očito vidi svoj sport i organizaciju u kojoj nastupa kao nešto najzanimljivije što borilački sport danas može ponuditi. ONE je 20. siječnja započeo s takozvanim ONE Friday Fights priredbama koje se održavaju svakog petka i Muay Thai mečevi čine glavninu ‘‘fight carda‘‘ na takvim eventima. Mora se priznati da priredbe obiluju fantastičnim mečevima i neki će se zasigurno složiti s Liamom koji itekako ima pravo iskazati svoje mišljenje kad su u pitanju uzbudljivi mečevi u pitanju.

Ispod teksta nalazi se video njegovog meča protiv Muangthaija P.K. Saenchaija. Radi se o jednoj od najboljih borbi u 2022. godini, a riječima je teško opisati što se sve dogodilo u toj borbi. Preporučamo da pogledate, a što se Harrisonovog mišljenja i usporede s UFC-om tiče, poslužit ćemo se odgovorom koji mu je dao MMA borac Zac Pauga.

‘‘Ljepota leži u tome što možemo uživati gledajući oboje (UFC i ONE)‘‘.

Linker
23. travanj 2024 11:52