Ostalo

Povratak ‘Mikea Tysona‘ UFC-ove perolake kategorije: ‘Vraćam se borbama, no ne i MMA-u‘

Chad Mendes
 Instagram (chad Mendes)
Čini se kako MMA borci pokazuju sve veće afinitete ka nastupanju u boksu bez rukavica

Nakon nešto više od dvije i pol godine, Chad Mendes vraća se borilačkom sportu. Međutim, nekadašnji NCAA hrvač, a kasnije uspješni MMA borac odlučio se za novi sport te će nastupati u boksu bez rukavica. Sve više nekadašnjih MMA boraca odlučuje se za ovakav prijelaz, a čini se kako Bare Knuckle Fighting Championship (BKFC) organizacija radi dobar posao u privlačenju poznatih imena iz svijeta MMA-a.

''Money'' Mendes u svibnju ove godine napunio je 36 godina, a umirovio se krajem 2018. godine nakon poraza protiv Alexandera Volkanovskog. Bio je to treći poraz u zadnja četiri nastupa za nekadašnjeg izazivača za pojas UFC-ove perolake kategorije. Dvaput se Chad borio protiv Josea Alda za spomenuti pojas. 2012. godine poražen je nokautom u zadnjoj sekundi prve runde, a 2014. godine izgubio je jednoglasnom sudačkom odlukom u jednoj od najboljih borbi u povijesti UFC-ove perolake kategorije. Samo dvije borbe nakon toga, Mendes je imao i treću priliku za doći do UFC-ova pojasa. Uskočio je ''Money'' na ''short notice'' protiv Conora McGregora i unatoč dobrih 7-8 minuta borbe, nije uspio završiti Irca, kondicijski se totalno potrošio i završio je nokautiran tri sekunde prije kraja druge runde.

Očito da mu nije bilo suđeno osvojiti taj pojas, a sada će pokušati u BKFC-u. Već neko vrijeme dalo se primijetiti na društvenim mrežama Chada Mendesa kako se priprema za tranziciju u boks. Međutim, nije bilo poznato da će nastupati u boksu bez rukavica. Prema vlastitim navodima koje je obznanio na gostovanju kod Joea Rogana, Mendes tvrdi da je potpisao ''veliki ugovor'' te da želi probati nešto drukčije.

''Upravo sam potpisao veliki ugovor, vraćam se borbama, no ne i MMA-u. Prelazim u boks. Želim probati nešto drukčije, mislim da ćemo isprobati 'bare-knuckle' (boks bez rukavica). To je nešto što dogovaram zadnjih godinu dana.'', izjavio je Mendes te je dodao kako će njegov debi za BKFC nastupiti u desetom mjesecu ove godine, no protivnik još nije poznat.

Borca koji je nekoć za sebe tvrdio da je Mike Tyson UFC-ove perolake kategorije svakako će biti zanimljivo vidjeti u sve popularnijem borilačkom sportu. Šest od ukupno devet UFC pobjeda Mendes je ostvario nokautom, a zadnji puta nokautirao je protivnika sredinom 2018. godine. Nesretnik je bio Myles Jury, a nestrpljivo ćemo ispratiti debi Chada Mendesa u bare-knuckle boksu.

Linker
14. travanj 2024 07:15