Ostalo

Pawel Pawlak postao prvak srednje kategorije KSW-a, a Ziolkowski se povrijedio na zagrijavanju te je Parnasse uzeo pojas bez borbe!

KSW faceoffovi za pojas

 SCREENSHOT (YT, KSW)
Pawlak je dobio borbu čim je krenuo rušiti protivnika

Na današnjem KSW-ovom spektaklu na nacionalnom stadionu u Poljskoj trebala su se održati i dva meča za pojas. U prvom meču napokon smo doznali tko će preuzeti tron srednje kategorije nakon odlaska Roberta Soldića, dok je u sunaslovnoj borbi večeri trebala biti vođena bitka za pojas lake kategorije.

U borbi za pojas srednje kategorije borili su se bivši UFC borac Pawel Pawlak te bivši protivnik našeg Aleksandra Rakasa, Tomasz Romanowski. Obojica su krenuli žustro u prvoj rundi te je bilo puno razmjena, no začudo im je obojici glava ostala na ramenima. Druga runda nije bila ništa drukčija, s time da je Romanowski bio u prednosti te davao inicijativu, iako mu je raspon ruku skoro 20 centimetara kraći od Pawlakovog. Treća runda krenula je isto kao i prve dvije, no nakon pola minute vidjeli smo pokušaj giljotine od Pawlaka, no to mu nije pošlo za rukom.

Ostatak runde protekao je u kraćim razmjenama, no niti jedan borac nije uspio napraviti značajniji pomak, sve do zadnjih pola minute kada je Pawlak raskrvario Romanowskog te potencijalno ukrao ovu rundu. Četvrta runda također je bila puna akcije, ali napokon smo vidjeli rušenje na polovici dionice kada je Pawlak srušio Romanowskog te nanio veliku štetu laktovima, a zatim nastavio sa sjajnim "ground and poundom", no nevjerojatno je kako je Romanowski preživio taj nalet te smo jedva čekali zadnju rundu.

Dvije minute nakon početka zadnje runde, Pawlak je upisao još jedno rušenje te nastavio s impozantnim udarcima, što je natjeralo suca da prekine borbu te je Pawlak naslijedio Soldićev pojas i postao prvak u srednjoj kategoriji. Iako nije najbolje otvorio borbu, čim je krenuo s rušenjima napravio je potrebnu razliku te završio Romanowskog i prekinuo njegov niz pobjeda te zasluženo uzeo pojas.

U drugoj borbi za pojas Salahdine Parnasse pokušao je postati dvostruki prvak napadom na pojas lake kategorije koji je držao Marian Ziolkowski, ipak, Poljak se ozlijedio na zagrijavanju te je borba otkazana, a samim time Francuzu je predan drugi pojas te je postao treći KSW-ov dvostruki prvak nakon Mateusza Gamrota i Roberta Soldića.

Linker
20. travanj 2024 09:22