Regija

Arian Sadiković namučio je Regiana Eersela, ali nedovoljno za osvojiti titulu prvaka

Regian Eersel i Arian Sadiković

 Screenshot (youtube, One Championship)
Sjajan nastup pružio je bosanskohercegovački kickboksač protiv odličnog surinamsko-nizozemskog borca

Najbolja azijska borilačka promocija, danas je održala još jednu priredbu u Singapuru. ONE Championship: 156 priredba ponudila je niz zanimljivih mečeva, a regionalni fanovi borilačkih sportova, posebno su uživali u glavnoj borbi večeri. Arian Sadiković, bosanskohercegovački borac s njemačkom adresom, borio se za kickboxing titulu u lakoj kategoriji (-77 kg).

Nažalost, Sadiković (22-4-0) nije uspio doći do pobjede, a prvak Regian Eersel (58-4-0) došao je do 19. pobjede zaredom i četvrte obrana ONE-ovog pojasa. Eersel je prema Combat Pressu najbolji velteraš svijeta (ONE ima drukčije sortirane težinske kategorije), a danas je još jednom pokazao zašto je prvak. Ali treba reći kako Sadiković pružio fantastičan meč i dugo netko nije ovako namučio Eersela. U nastavku teksta pročitajte kako se odvijao ovaj meč.

Eersel je meč otvorio s pregršt dobrih low kickova dok se Sadiković nešto više oslanjao na boksačke kombinacije. Prvak je bio poprilično aktivan, jako dobro se kretao, a kombinacijom prednjeg direkta i desnog low kicka, ćesto je pogađao Sadikovića. Eersel je tijekom prve runde pokazao zašto je prvak i prezentirao je širok spektar različitih kickboksačkih tehnika.

Sadiković se u drugoj rundi nastavio držati kombinacije prednjeg i zadnjeg direkta te nije previše komplicirao. Eersel s druge strane je kombinirao od low kickova, krošea pa sve do ''letećih koljena''. Bosanskohercegovački borac podigao je tempo u drugoj rundi i žestoko je pritisnuo Eersela. Sredinom runde Sadiković je bacio ''leteće koljeno'' i Eersel je završio u nokdaunu te mu je odbrojano do sedam. U žestokom naletu bio je Arian nakon toga, ali Eersel se dobro branio te je otvorenog Sadikovića pogodio s nekoliko dobrih kontri. Bila je ovo runda koja je definitivno otišla na stranu odličnog Ariana Sadikovića.

Arian Sadiković je u drugoj rundi zadobio poštovanje Eersela koji više nije bio tako opušten kao početkom meča. Sadikovićeve boksačke kombinacije i dalje su bile opasne, dok se Eersel vratio low kickovima i udarcima koljenom iz klinča. Sadiković bi najviše uspjeha imao vršeći presing. Na samom kraju runde vidjeli smo kraću otvorenu razmjenu, ali treća runda u globalu je bila vrlo tijesna i teško je reći tko je bio bolji.

Prvak je agresivno ušao u četvrtu rundu sa serijom udaraca u tijelo Sadikovića, a nastavio je pokušavati i udarcima koljenom. Sadiković je nešto pasivnije započeo četvrtu dionicu, ali kondicijski je djelovao dobro. Sredinom runde, Eersel je zaredao nekoliko jako dobrih low kickova u prednju (lijevu) nogu Sadikovića koji je djelovao pomalo frustrirano Eerselovim udarcima. Sadiković nije bacao frekventno kao Eersel i dojam je kako je surinamsko-nizozemski borac bio bolji u četvrtoj rundi.

Agresivno je Sadiković otvorio petu rundu, pokušao je ponovno ''letećim koljenom'' ali je promašio i završio na podu. Nije to bilo niti blizu dovoljno za brojanje, a Sadiković je nastavio s presingom. Šteta je što Arian nije češće vršio takav pritisak jer Eersel je imao puno problema s takvim napadima Sadikovića. Sredinom runde, Eersel je dobro ispogađao izazivača, a Sadiković je spustio ruke i pozvao ga na otvorenu razmjenu. Gledali smo rundu prepunu akcije, a Eersel se dugo nije susreo s izazivačem koji mu je priuštio ovoliko problema. Oba borca dali su svoj maksimum i bio je ovo meč na koji obojica mogu biti ponosni.

Regian Eersel na koncu je slavio jednoglasnom odlukom, a netom nakon borbe, izjavio je kako nije bio nimalo siguran u svoju pobjedu, jer ovo je bila nevjerojatno tijesna borba. Čestitao je Regian svome izazivaču Arianu Sadikoviću te je dodao kako će bosanskohercegovački kickboksač zasigurno jednom biti prvak. Arian je prije nekoliko dana izjavio kako mu je san osvojiti ONE-ov pojas, ali to ovaj put nije ostvario. Najbolji dani ipak tek dolaze za 27-godišnjeg Sadikovića, a danas je stvarno oduševio svojom izvedbom.

Od ostatka ONE-ove današnje priredbe, jedan meč vrijedi izdvojiti prije svih ostalih. Liam Harrison (90-24-2) i Muangthai P.K. Saenchai (200-42-2) odradili su borbu koja je ponudila jednu od najboljih rundi u povijesti muay Thaija. Čak pet nokdauna viđeno je u prvoj rundi, a dogodili su se u razmaku od minutu i pol.

Prvo je Muangthai dvaput poslao Harrisona na pod, lijevim high kickom, a zatim i lijevim direktom. Britanac se uspješno oporavio, a uslijedio je njegov nalet. Tri puta zaredom Harrison je slao protivnika na tlo i meč je završen zbog trećeg brojanja unutar iste runde. Harrison je od strane promocije nagrađen dvostrukim bonusom u ukupnom iznosu od 100 tisuća dolara. Ovo je borba koju se definitivno isplati pogledati, a to možete učiniti preko LINKA (borba započinje od 05:04:10)

Ljubitelji grapplinga mogli su uživati u meču legendarnog Masakazu Imanarija i Mikeyja Musumecija. 25-godišnji Amerikanac gušenjem (RNC-om) svladao je 46-godišnjeg Japanca. Smilla Sundell i Jackie Buntan borile su se za titulu muay Thai prvakinje u slamka kategoriji, a slavila je Šveđanka Sundell. Radi se o uistinu posebnoj pobjedi, jer Smilla Sundell ima 17 godina, a oktiila se titulom prvakinje u jednoj od najboljih borilačkih promocija na svijetu. Jednoglasnom odlukom, Smilla Sundell postala je najmlađom ONE-ovom prvakinjom u povijesti, a ona i Buntan odradile su odličan meč. Mlada Šveđanka uz pojas, kući odnosi i 50 tisuća dolara bonusa

Kompletne rezultate priredbe pogledajte pri dnu teksta.

ONE Championship: 156 - rezultati priredbe:

Glavni dio priredbe:

Kickboxing (za prvaka lake kategorije): Regian Eersel def. Arian Sadiković via jednoglasnom sudačkom odlukom

muay Thai (za prvakinju slamka kategorije): Smilla Sundell def. Jackie Buntan via jednoglasnom sudačkom odlukom

MMA: Jared Brooks def. Bokang Masunyane via submission (RNC) - R1, 04:39

muay Thai: Liam Harrison def. Muangthai P.K. Saenchai via TKO (tri nokdauna unutar iste runde) - R1, 02:19

MMA: Song Min Jong def. Chen Rui via submission (RNC) - R2, 04:26

MMA: Danial Williams def. Namiki Kawahara via jednoglasnom sudačkom odlukom

Preliminarni dio priredbe:

MMA: Gustavo Balart def. Yosuke Saruta via jednoglasnom sudačkom odlukom

Kickboxing: Andrei Stoica def. Giannis Stoforidis via podijeljenom sudačkom odlukom

muay Thai: Anissa Meksen def. Marie Ruumet jednoglasnom sudačkom odlukom

MMA: Windson Ramos def. Woo Sung Hoon jednoglasnom sudačkom odlukom

MMA: Dayane Souza def. Ayaka Miura via TKO (ozljeda ruke) - R2, 00:56

MMA: Abraoo Amorim def. Dae Sung Park via TKO - R2, 01:20

MMA: Jin Tae Ho def. Agilan Thani via submission (kimura) - R1, 02:26

Grappling: Mikey Musumeci def. Masakazu Imanari via submission (RNC) - R1, 04:09

MMA: Keanu Subba def. James Yan via jednoglasnom sudačkom odlukom

Linker
18. travanj 2024 22:56