Ostalo

PFL doveo novo ‘zvučno‘ ime: Unuk Muhammada Alija njihovo je najnovije pojačanje

Biaggio Ali Walsh

 Pfl
Biaggio Ali Walsh iza sebe nema niti jedan profesionalni nastup

Nakon što su proteklih tjedana doveli velika pojačanja u vidu Shanea Burgosa i Thiaga ‘‘Marette‘‘ Santosa, PFL je nastavio sa zvučnim pojačanjem. Ipak, ovaj put nisu doveli renomiranog borca, nego mladog talenta jako zvučnog prezimena.

Biaggio Ali Walsh unuk je legendarnog Muhammada Alija. Radi se o bratu Nice Alija Walsha (6-0 boksački ‘score‘), također unuka legendarnog Muhammada, ali Nico je odlučio u potpunosti slijediti stope svog djeda i on se bavi boksom.

23-godišnji Biaggio s druge strane planira graditi MMA karijeru, a iza sebe ima dva nastupa. Oba je odradio ove godine, ali bitno je napomenuti kako su oba meča sankcionirana kao amaterske MMA borbe. U šestom mjesecu poražen je ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi od strane Devina Rothwella, a krajem prošlog mjeseca nokautirao je Bradleyja Seavera u prvoj rundi.

‘‘Želim izgraditi ime, postati prvakom negdje. Briga me je li to Bellator, UFC, PFL, ONE ili LFA, nevažno mi je. Samo želim završiti negdje.‘‘, govorio je Biaggio još uoči poraza od Rothwella.

Njegova želja ubrzo se uslišila i PFL ga je doveo u svoje redove. Jedna od najjačih svjetskih MMA organizacija potpisala je Biaggija na svojevrsni amaterski ugovor i za očekivati je da će pažljivo i postepeno graditi njegovu karijeru. Dakle, nemojte ga očekivati sljedeće sezone u sklopu PFL-ovog turnira.

‘‘PFL je predan rastu svoje lige i MMA-a, a na nama je da tražimo buduće zvijezde ovog sporta. Pronašli smo jednu takvu (zvijezdu) u vidu Biaggija.‘‘, službeno je priopćenje PFL-a, a unuk Muhammada Alija je dodao:

‘‘Moram opravdati ostavštinu koja se veže uz moje ime, a započeo ju je moj djed. Moj brat (Nico) i ja ćemo ju nastaviti. Odlučio sam nastaviti graditi tu ostavštinu ovdje u PFL-u. Moj jedan i jedini cilj jeste jednog dana postati PFL-ovim svjetskim prvakom.‘‘

Dojam je kako organizacija poput PFL-a nikad ne bi potpisala ovako neiskusnog borca da se ne radi o unuku legende kao što je Muhammad Ali. Prezime je ovom dečku otvorilo velika vrata, a na njemu je da sada i opravda očekivanja. Inače, radi se o borcu koji nastupa u velter kategoriji, ali nije isključeno da se odluči za laku kategoriju.

Linker
26. travanj 2024 14:11