Ostalo

Unuk Muhammada Alija uskoro debitira u PFL-u: ‘Pokušavam izgraditi svoje ime i ostavštinu‘

Biaggio Ali Walsh

 Instagram (biaggio Ali Walsh)
Biaggio Ali Walsh odradit će amaterski MMA meč na posljednjoj PFL-ovoj ovogodišnjoj priredbi

Među brojnim borilačkim uzbuđenjima ovog mjeseca vrijedi svakako izdvojiti i PFL-ov event zakazan za 25. studenog (11. mjesec) u New Yorku. Bit će to ujedno i finale PFL-ovog ovosezonskog turnira.

Nama će u fokusu više od ičega biti nastup Ante Delije. Dubrovački teškaš borit će se protiv Matheusa Scheffela u finalu teškaškog turnira, a pobjednik će uz pehar odnijeti i nagradu u iznosu od jednog milijuna dolara.

Na istom eventu u New Yorku nastupit će i Biaggio Ali Walsh. Radi se o unuku legendarnog Muhammada Alija, a 23-godišnjeg Biaggija PFL je potpisao krajem ljeta ove godine. Radi se o amaterskom borcu koji iza sebe ima dva amaterska MMA meča, a odradio ih je s polovičnim uspjehom. Biaggio će se boriti protiv Toma Graessera na PFL-ovom eventu u New Yorku, a meč će također biti sankcioniran kao amaterska MMA borba.

Bez obzira što se radi o borcu bez iskustva u profesionalnim vodama, nema sumnje da će Biaggio privući velik interes. Ipak se radi o unuku po mnogima najvećeg boksača i ujedno ponajvećeg sportaša u povijesti. Biaggio je za MMA Junkie otkrio kako se nosi s ulogom unuka jednoj takvoj veličini.

‘‘Uživam u tome. Volim pričati o svom djedu i volim svog djeda. Toliko puno zajedničkih sjećanja imamo, a pričajući o njemu dobivam dodatnu inspiraciju. Stoga svaki put rado prihvaćam spominjanje toga da sam mu unuk. Ali ja sam ujedno i Biaggio Ali Walsh, a zato sam ovdje gdje jesam. Pokušavam izgraditi svoje ime i svoju ostavštinu. Na kraju dana, to je nešto što svaki borac pokušava, a ja nisam ništa drukčiji. Samo imam slavnog djeda.‘‘, započeo je Biaggio, a zatim je otkrio kako ga akcije njegovog djeda izvan ringa inspiriraju još više.

‘‘Mislim da onaj dio nevezan za sport još jače djeluje na mene. Naravno da je on bio sjajan boksač, posjedovao je odličan ‘trash talk‘ također. On je to zapravo i započeo, ali izvan ringa, on je bio najpristojnija i najbolja osoba koju možete upoznati. Nikada nije odbio dati autogram, niti je ikad odbio rukovanje. On bi se upoznao s nekim i popravio bi im cijeli dan. Mislim da je to dio koji mi je još draži.‘‘, dodao je Muhammadov unuk.

Biaggio je istaknuo kako mu je dugoročni plan osvojiti titulu u PFL-u, odnosno postati pobjednikom turnira. Dug put čeka ga do toga, a puno ćemo saznati već 25. studenoga (11. mjesec). Meč je ugovoren u lakoj kategoriji.

Linker
22. travanj 2024 11:23