Ostalo

PFL kupio Bellator, UFC dobiva ozbiljnu konkurenciju: ‘Ovo potpuno mijenja stvari, sada smo globalna MMA sila!‘

PFL i Bellator

 Screenshot/Instagram (Ariel Helwani)
Realizaciji posla zasigurno je doprinijela i kupnja PFL-ovog manjinskog udjela od strane saudijskog SRJ Sports Investmentsa

Priča o prodaji Bellatora, o kojoj su tijekom ove kalendarske godine ispisane brojne kartice novinskih tekstova, konačno je dobila svoj epilog. Bellator je prodan od strane Paramount Globala (koji će i dalje zadržati manjinski udio), a kupac je, sukladno ranijim najavama, bio konukrentski PFL. Predmetnu akviziju možemo smatrati dosad najznačajnijim poslovnim potezom PFL-a, odnosno najozbiljnijim pokušajem da konkurira tržišnom lideru, odnosno UFC-u.

"Ovo PFL čini globalnom MMA snagom, spremnom da postane ko-lider na tržištu slobodne borbe. U prvih pet godina, naša je misija bila postati tvrtka broj dva u MMA sportu i to smo postigli, a sada smo postavili novi cilj - postati ko-lider‘", rekao je za Asociated Press predsjednik PFL-a Donn Davis, a sličnu je izjavu dao i za Financial Times:

"Ovo potpuno mijenja MMA krajolik preko noći. Vi zapravo stavljate dvije tvrtke broj dva da stvore ko-lidera. Kombinirani popis PFL-a i Bellatora sada ima 30 posto svojih boraca koji su rangirani među 25 najboljih na svijetu prema Fight Matrixu. To je jednako onome što UFC ima u svom rosteru".

Realizaciji posla o kojem se mjesecima šuškalo u svjetskim medijima zasigurno je pomogla i financijska injekcija proizišla iz nedavne kupnje (kolovoz) PFL-ovog manjinskog udjela od strane saudijskog SRJ Sports Investmentsa. Prema podacima Financial timesa, vrijednost posla iznosila je 100 milijuna dolara.

Svjetski mediji navode kako PFL, nakon kupnje Bellatora, u svom primarnom fokusu ima organizirati mega priredbu u 2024. godini, a koja će uključivati međusobne okršaje trenutnih Bellatorovih i PFL-ovih prvaka u svih sedam težinskih kategorija.

Linker
29. travanj 2024 07:55