Ostalo

PFL objavio datume njihove treće sezone, Delije nema na službenom popisu boraca

Mike Tyson i Ray Cooper III
 screenshot/YouTube
Treća sezona Profesional Fighters League natjecanja započet će u travnju iduće godine

Nakon što su već početkom pandemije koronavirusa otkazali svoju treću sezonu, za koju su već odredili parove prvog kola, iz Profesional Fighters League promocije objavili su kad bi ona trebala krenuti u 2021. godini.

Prva priredba, za koju još nije objavljeno borce koje dvije kategorije će ugostiti, održat će se u petak 23. travnja. Nakon toga će uslijediti jedna 29. travnja te posljednja priredba prvog kola 6. svibnja. Drugo kolo održat će se 10., 17. i 25. lipnja, nakon čega će regularna sezone biti gotova te će se datumi doigravanja odrediti naknadno, no lako je pretpostavljati da bi se to trebalo dogoditi u kolovozu ili rujnu. Priredbe bi se trebale prenositi na ESPN-u i ESPN+ (za ostatak svijeta će vjerojatno ponovno biti dostupan besplatni prijenos na YouTubeu), a mjesto održavanja još uvijek nije navedeno. Puno toga će ovisiti o tome kakva će do tada biti situacija po pitanju publike na priredbama.

Slijedom toga, zanimljivo je pogledati popis boraca na službenoj web stranici promocije. Tamo je na popisu boraca tek 18 imena. Među teškašima su tek pobjednik druge sezone Ali Isaev te pojačanja Justin Willis i Mohammed Usman. To bi značilo kako tamo nema Ante Delije, borca za kojeg je PFL poslao dopis kako je njihov član s aktivnim ugovorom te zbog čega je propao njegov debi nastup u UFC-u, koji se trebao dogoditi proteklog vikenda.

Nakon neugodnog događaja zbog kojeg je ostao bez nastupa, iz Antinog tima su već najavili kako će pokušati sve riješiti sudskim putem te se nadaju kako bi Delija uskoro trebao nastupiti u Octagonu. Ako u tome ne uspiju te PFL dokaže kako je on i dalje njihov borac, Ante će imati ugovornu dužnost naći se ne njihovom teškaškom turniru.

Među potvrđenim sudionicima se nalaze svi pobjednici druge sezone, kao i pojačanja poput Cindy Dandois, Roryja MacDonalda i Oliviera Aubin-Merciera. Svi oni ostali su bez nastupa u 2020. godini.

Linker
02. svibanj 2024 23:56