Regija

Bojanu Veličkoviću novi protivnik za sutrašnji PFL, do doigravanja preko majstora partera

Bojan Veličković
Bojan Veličković, ponajbolji MMA borac iz Srbije, sutra će na četvrtom ovosezonskom PFL eventu tražiti svoje mjesto u doigravanju, a prije dva dana dobio je novog protivnika. Gazmat Khiramagomedov se ozlijedio te će se Bojan boriti protiv Joaoa Zeferina. Radi se o borcu s kojim se već trebao susreti u prošlosezonskom četvrtfinalu.

Veličković je u svojoj prvoj ovosezonskoj borbi poražen od Handessona Ferreire i pred drugu borbu nema izbora. Mora ići po pobjedu, ali samo ona prekidom mu u svakom slučaju osigurava mjesto među najboljih osam boraca. Trebao se boriti protiv Gazmata Khiramagomedova, no ovaj se ozlijedio pa će u turnir uskočiti Joao Zeferino.

Radi se o nevjerojatnom atraktivnom Brazilcu koji ovu sezonu nije startao od prvog kola, budući da je bio ozlijeđen. Zapravo, ozljedu je vukao još od prošle sezone. Nju je otvorio s dvije pobjede prekidom i u doigravanju se trebao boriti upravo protiv Bojana Veličkovića. No, spomenuta ozljeda dovela je do otkazivanja te borbe i "Srpski čelik" se na kraju borio protiv Abubakara Nurmagomedova. Kako se do ovog drugog ovosezonskog kola stigao oporaviti, Zeferino je imao status rezerve i sad uskače u turnir. Bit će to vrlo težak posao za srpskog velteraša, ali isto tako vjerojatno vrlo atraktivna i zanimljiva borba. Kako će Zeferinu ovo biti jedini nastup ove sezone, i on će morati ići po prekid ako se želi vidjeti u doigravanju. U svakom slučaju, dojam je kako je Bojan dobio vjerojatno još težeg protivnika, ali ujedno protivnika kojeg bi zbog otvorenijeg pristupa mogao prije savladati prekidom.

Što se tiče brazilskog borca, Zeferino je 33-godišnjak nadimka "Brazilian Samurai", a u karijeri je upisao 23 pobjede i devet poraza. Čak 20 pobjeda upisao je prekidom, od toga 16 prisiljavanjem na predaju, što je znak kako se radi o pravom velemajstoru borbe u parteru. Načini na koje završava borbe većinom su vrlo atraktivni, a specijalizirao se za više različitih poluga i gušenja. Najviše ipak preferira ekstremitete te napad na vrat s leđa. 2013. godine kratko je bio član UFC-a, ali dobio je otkaz nakon što je poražen u oba nastupa.

Bojan Veličković prvu je borbu odradio vrlo slabo, nedostajalo mu je hrabrosti i odlučnosti te se upravo tome posvetio u ovom kampu. Ne znamo koliko će mu problem stvarati činjenica da se pripremao za klasičnog Dagestanca, borca koji forsira pritisak, klinč i hrvanje, budući da će sad protiv sebe imati borca otvorenog stila, ali također vrlo maštovitog i kreativnog. Bojan i Joao danas će odraditi vaganje i prvi se put sučeliti, dok je na programu koji se održava u noći s četvrtka na petak njihova borba prva na rasporedu.

Bojan je pripreme za ovu borbu velikim dijelom odradio u Srbiji, većinom u Family Fight Teamu, sa Stefanom Sekulićem, Urošem Jurišićem i još nekoliko poznatih regionalnih imena. Nakon toga se vratio u Colorado gdje je odradio završni dio. Trenutni poredak u velter kategoriji možete pogledati ispod teksta.

Linker
18. travanj 2024 08:21