Ostalo

PFL otkrio informacije o početku ovosezonskog turnira: Evo kada Ante Delija i Jakob Nedoh kreću po milijun dolara

Ante Delija

 Matt Davies/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Ponajbolja svjetska MMA organizacija i ove godine će održati svoj turnir

PFL će nam ovaj vikend u suradnji s Bellatorom ponuditi takozvani PFL vs. Bellator event. Nekoliko PFL-ovih osvajača prošlogodišnjeg turnira odmjerit će snage s Bellatorovim prvacima, a u sklopu ‘‘fight carda‘‘ gledat ćemo još nekoliko zanimljivih okršaja između boraca tih dvaju udruženih organizacija.

No, što je s PFL-ovim turnirom? Mnogi su nestrpljivo čekali najavu ovosezonskog turnira, a od sinoć je puno toga poznato. Iz PFL-a je došla potvrda početka turnira, najavljena su prva tri eventa, a potvrđena su i imena nekih boraca koji će nastupiti u sklopu turnira.

4. travnja (četvrti mjesec) startat će ovosezonski turnir, a prvi će u akciju teškaši i borkinje perolake kategorije. Potvrđen je nastup našeg Ante Delije, kao i Valentina Moldavskog, bivšeg Bellatorovog privremenog prvaka poluteške kategorije. Liz Carmouche i Dakota Ditcheva potvrđene su kao borkinje koje će nastupati u perolakoj kategoriji.

Da ne bude zabune, Delija se neće boriti s Moldavskim, odnosno, nije potvrđen meč između njih dvojice. PFL je samo potvrdio kako će oni biti dio ovogodišnjeg turnira, a kompletan raspored prvog kola vjerojatno će uskoro biti poznat. Delija će sezonu otvoriti u San Antoniju (Teksas)

Tjedan dana kasnije, točnije 12. travnja, PFL seli u Las Vegas. Samo dan prije velikog UFC 300 eventa, PFL će gostovati u Vegasu i ponudit će nam prvo kolo poluteškaškog turnira, kao i prvo kolo turnira za borce lake kategorije. Impa Kasanganay, Jakob Nedoh i Phil Davis potvrđeni su kao sudionici poluteškaškog dijela turnira, dok će u lakoj kategoriji sigurno nastupiti Clay Collard i Patricky ‘‘Pitbull‘‘ Freire.

19. travnja završit će prvi krug PFL-ovog ovosezonskog turnira, a prvo kolo zatvorit će velteraši i borci perolake kategorije. Magomed Umalatov i Andrey Koreshkov potvrđeni su u velteru, dok će Jesus Pinedo i Timur Khizriev nastupiti u perolakoj kategoriji. Ovaj event održat će se u Chicagu.

Podsjećamo, pobjednicima turnira zagarantirana je glavna nagrada koja iznosi 1 milijun američkih dolara. Nadamo se da će Ante Delija i Jakob Nedoh biti među osvajačima te nagrade i nestrpljivo iščekujemo informacije o ostatku rostera i prvim uparivanjima.

Linker
03. svibanj 2024 14:54