Ostalo

PFL-ov borac tvrdi da se Ngannou odbija boriti za njegova prava: ‘On ne želi nikakve probleme s PFL-om‘

Natan Schulte (lijevo) i Francis Ngannou (desno)

 Screenshot (youtube, Pfl)
Natan Schulte zazivao je reakciju Ngannoua, ali reakcija je nažalost izostala

Interesantna i nesvakidašnja situacija zadesila je PFL tijekom drugog kola ovogodišnjeg turnira. Natan Schulte i Raush Manfio obračunali su se 23. lipnja (šesti mjesec) ove godine, a do pobjede jednoglasnom odlukom došao je Schulte.

Schulteu je to bilo dovoljno da osigura plasman u playoff, ali PFL ga je odlučio suspendirati i izbačen je iz turnira. Problem je ležao u činjenici da su Manfio i Schulte pružili meč u kojem su vidno izbjegavali otvorene razmjene. Naime, PFL je upario dvojicu najboljih prijatelja da se međusobno obračunaju u kavez, a niti jedan od njih dvojice nije htio ozbiljnije nauditi ovom drugom. Tako je Schulte naknadno ostao bez plasmana u polufinale, a Shane Burgos upao je kao zamjena.

PFL se zbog toga našao na meti kritika, jer dojam je kako su svim silama pokušali progurati Burgosa u polufinale. Shane Burgos ove sezone prvi put nastupa u PFL-ovom turniru, a u PFL je došao kao bivši UFC-ov borac. Velika očekivanja PFL ima od Burgosa i vide ga kao jednu od glavnih zvijezda organizacije. Nažalost po njih, Burgos nije uspio izboriti polufinale, ali organizatori su se potrudili da svoje mjesto ipak pronađe.

Natan Schulte tada je javno prozvao Francisa Ngannoua, također pridošlicu iz UFC-a. Ngannou je po dolasku u PFL dobio mjesto u savjetodavnom odboru organizacije, a ta pozicija trebala bi mu pružiti priliku da zastupa interese boraca na sastancima sa čelnim ljudima organizacije. Ngannou je još u UFC-u zazivao takve promjene i htio se boriti za prava boraca, a sada mu je prava prilika da učini prvi potez.

‘‘Vrlo sam nezadovoljan odlukom koja je donesena od strane PFL-a zbog favoriziranja Shanea Burgosa i njegovog ulaska u polufinale. Sjećate li se borbe koju je Francis Ngannou odradio protiv Derricka Lewisa. On (Ngannou) nije bacio šest udaraca u cijeloj borbi, a nije bio otpušten (kažnjen) zbog svoje izvedbe. Stoga pitam tebe Francis Ngannou, s obzirom da ti štitiš prava boraca, misliš li da je ova odluka ispravna?‘‘, poručio je Schulte putem svog javnog obraćanja.

Odgovor Francisa Ngannoua nikada nije pristigao, a Schulte se mora pomiriti s odlukom PFL-a i činjenicom da neće imati priliku osvojiti glavnu nagradu u iznosu od milijun dolara. U intervjuu za MMA Fighting, Schulte je istaknuo kako nije iznenađen izostankom Francisove reakcije.

‘‘On (Ngannou) ništa nije rekao. Ali mislim da mu je teško reći nešto. On se trudi nositi zastavu na kojoj piše ‘Borit ću se za prava boraca‘, ali situacija je komplicirana jer on je upravo potpisao ugovor s PFL-om, želi predstavljati PFL i ne želi nikakve probleme s njima. Vjerujem da zato neće ništa reći.‘‘, rekao je Schulte.

Brazilac Schulte i dalje se ipak nada nastupu u polufinalu i njegov tim radi na tome. Nastavio je Natan trenirati za PFL 9 event koji je na rasporedu 23. kolovoza (osmi mjesec), ali male su šanse da će na tom eventu nastupiti. Ostane li suspenzija na snazi, Schulte će biti bez meča gotovo godinu dana, odnosno do četvrtog mjeseca sljedeće godine. Natan ipak ističe kako ne želi napustiti PFL zbog cjelokupne situacije.

‘‘Ne želim napustiti PFL jer sviđa mi se biti ovdje. Imam odličan odnos s organizacijom, nikada prije nisam imao problem s njima, ali uzrujava me ova situacija. Nemam ništa protiv Shanea Burgosa, ali to je moje mjesto. Ja se moram boriti. Odradio sam sučeljavanje s Olivierom Aubin-Mercierom, ždrijeb je bio spreman, a ja sam trebao dobiti priliku za revanš protiv tipa od kojeg sam izgubio podijeljenom sudačkom odlukom. Smatram da sam taj meč trebao dobiti, a nadam se da će sve ovo biti rješeno što prije.‘‘, zaključio je razočarani Schulte.

Olivier Aubin-Mercier i Natan Schulte borili su se u četvrtom mjesecu prošle godine, a slavio je Aubin-Mercier podijeljenom sudačkom odlukom. Schulte se nadao revanšu protiv aktualnog prvaka, ali suspenzija mu je to onemogućila. Sve je manje vremena do polufinala, a samim time sve su i manje šanse da će Schulteova žalba biti uvažena.

Bilo bi zanimljivo čuti što Ngannou kaže na sve ovo.

Linker
28. travanj 2024 10:30