UFC

Curtis Blaydes se ne boji Almeidinog hrvanja: ‘Ako mene želiš pobijediti, morat ćeš me nokautirati‘

 Jailton Almeida 

 Leandro Bernardes/Zuma Press/Profimedia
Iako mu se sviđa Almeida, vjeruje da ga neće uspjeti srušiti ili dolje završiti, a rekao je i da je jedini način da ga se pobijedi - nokaut

Jailton Almeida je nezaustavljivo počeo koračati prema samom vrhu, a u trenutno posljednjem nastupu je rutinski svladao Jairzinha Rozenstruika ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi. Sada je pred njim najveći test u dosadašnjoj karijeri, a radi se o Curtisu Blaydesu koji je trenutno četvrti na službenoj rang ljestvici teške kategorije.

Upravo je Blaydes jučer komentirao Jailtona Almeidu, a izgleda da nije previše impresioniran onime što je do sada ‘‘Malhadinho‘‘ pokazao. Smatra da je i bolji ‘‘grappler‘‘ od njega i da mu neće smetati ako će se željeti s njim nadmetati na podu:

‘‘Sviđa mi se ovaj meč. Sviđa mi se Almeida, a mislim da će doći s planom da ‘grappla‘ sa mnom. No, ja osjećam da ću ja uvijek biti bolji ‘grappler‘ od njega. Bit ćemo minutu unutar borbe, a on će si pomisliti kako me odavno nitko nije pokušavao rušiti i da sam malo zahrđao. Ja hrvam od 2004., nisam zahrđao. Moji ‘sprawlovi‘ su uvijek na sto posto. Jedva čekam taj izazov da me pokuša srušiti, a ja ću biti udarač u tom meču‘‘, rekao je Blaydes za MMA Junkie.

Blaydesa već dugo nitko nije pokušavao srušiti, a sve poraze koje je u UFC-u upisao, upisao ih je nokautima.

‘‘Ako želi igrati jiu-jitsu na podu, to je meni u redu. Samo će izgubiti te runde i ne vjerujem da će mene uspjeti uhvatiti u neki ‘submission‘. Morat ćeš me nokautirati. To je jedini način na koji se mene može pobijediti‘‘, zaključio je Blaydes.

Blaydes i Almeida se bore 4.11., tako da jedva čekamo ovu teškašku poslasticu.

Linker
07. svibanj 2024 07:16