Ostalo

Poništena PFL pobjeda Renana Ferreire protiv Fabricija Werduma

Fabricio Werdum
 Sipa USA/ddp USA/Profimedia
Sportska komisija New Jerseya donijela je odluku po pitanju kontroverze borbe s PFL priredbe

Prošlog tjedna održana treća ovosezonska priredba PFL promocije završila je na nesvakidašnji način. Naime, kao što već pisali o tome, glavna borba između Renana Ferreire i Fabricija Werduma završila je pobjedom Ferreire prekidom nakon dvije i pol minute prve runde, odnosno nakon što je Ferreira udarcima doveo Werduma do situacije iz koje se više nije mogao braniti. No, problem je bio u tome što je nedugo prije toga Ferreira tapkao na Werdumov zahvat, a sudac Keith Peterson to nije vidio.

Zbog svega spomenutog, slučaj je otišao na arbitražu sportske komisije savezne države New Jersey, u čijem se Atlantic Cityju PFL priredbe održavaju. Tamo su saslušani svi sudionici, od čega je ključna bila izjava suca Petersona. Naime, u trenutku tapkanja od je stajao s druge strane i isto nije mogao vidjeti, a pred komisijom je rekao kako bi, da je vidio tapkanje, borbu svakako prekinuo.

Kako se to u tom trenutku nije dogodilo, borba ne može biti preinačena u Werdumovu pobjedu, no komisija je napravila ono najbolje što je mogla. Borba je poništena, odnosno službeno proglašena "no contest".

Kakvog to ima utjecaja na trenutno stanje u PFL-u? Takvo da bi od toga mogao profitirati Ante Delija, koji je u prvom kolu poražen od Bruna Cappelozze. Naime, umjesto šest ligaških bodova za Ferreiru, oba borca prema PFL-ovim pravilima dobivaju po jedan bod. Tamo su sad Cappelozza i Goltsov, budući da su slavili prekidom u prvoj rundi, na vrhu s po šest bodova, dok Brandon Sayles ima pet. Werdum i Ferreira imaju po jedan, dok su svi ostali na nuli. Ante Delija tako sad ima puno veće šanse za doći do mjesta među četiri najbolja. Ovisno o ždrijebu, koji još uvijek nije poznat, pobjeda u prvom rundi, neovisno o protivniku, mogla bi mu donijeti izravan ulazak u polufinalu. Tako bi Dubrovčanin mogao isprati gorak okus koji je ostao nakon podosta neočekivanog poraza, posebno jer je protiv Brazilca bio izraziti favorit.

Druga priredba na kojoj će nastupiti teškaši na rasporedu je 25. lipnja, a uskoro bismo trebali saznati koga je PFL odlučio upariti za to drugo kolo.

Prekid borbe Ferreire i Werduma možete vidjeti OVDJE, dok spornu situaciju možete pogledati OVDJE.

Linker
26. travanj 2024 22:33