Ostalo

Kontroverzni kraj ludog eventa: Glumio Werduma u filmu pa ga nokautirao u meču o kojem će se još pričati!

Fabricio Werdum
 DOUGLAS P. DEFELICE/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
Činilo se da je Ferreira tapkao, no sudac to nije vidio i dogodilo se ono što su rijetki očekivali

Nevjerojatnu večer u Atlantic Cityju zaključio je Brazilac Renan Ferreira (7-2) koji je na iznenađenje mnogih nokautom u prvoj rundi zaustavio legendarnog i u ovom meču favoriziranog sunarodnjaka Fabricija Werduma (24-10-1).

Bivšem UFC-ovom prvaku ovo je bio prvi meč nakon odlaska iz vodeće svjetske MMA promocije, a pamtit će ga po vrlo kontroverznoj situaciji.

Naime, Werdum je u glavnom meču u petak održane PFL priredbe vrlo brzo borbu preselio u parter te se našao u prilici da gušenjem (triangle choke) upiše novu pobjedu i opravda očekivanja. Izgledalo je to dobro namješteno, Ferreira je definitivno bio u problemima iz kojih se pokušao izvući udarcima, a u jednom je trenutku, kako je pokazala snimka, možda i tapkao. No, onaj koji je to trebao vidjeti, sudac zadužen za ovaj dvoboj, nalazio se sa suprotne strane te mu je ta situacija promakla. U međuvremenu je Renan dohvatio nešto zraka te serijom teških udaraca nokautirao Werduma i ugrabio šest vrijednih bodova u prvom kolu ovog teškaškog turnira.

Prekid iz meča Ferreira vs. Werdum pogledajte OVDJE.

Zanimljiv je podatak taj da je Ferreira glumio Werduma u filmu o jiu-jitsu legendi imena Fernando 'Terere' Augusto. ("The Black Belt — The real story of Fernando Terere".)

'Terere' je popularni jiu-jitsu majstor i dvostruki IBJJF svjetski prvak u srednjoj kategoriji, a 2004. odlučio se okušati u superteškoj te je u IBJJF finalu izgubio upravo od Fabricija. Film o njegovom životu i karijeri trebao bi svoju premijeru imati kasnije ove godine.

Uvjerljiva Harrison

U sunaslovnoj borbi PFL 3 priredbe Kayla Harrison (9-0) opravdala je ulogu ogromne favoritkinje te je tehničkim nokautom u prvoj rundi zaustavila Marianu Morais (16-11).

Neporažena Harrison vrlo je brzo uhvatila suparnicu u klinč te nakon 45 sekundi preselila borbu u parter. A jednom kada se našla tamo gdje je najjača, Kayla je ekspresno završila u 'full mountu' te serijom udaraca nedugo nakon toga natjerala suca na prekid meča.

Prekid i pobjedu Kayle Harrison pogledajte OVDJE.

>>> (VIDEO) Ante Delija zaustavljen u prvoj minuti borbe: Pogledajte težak poraz iz Atlantic Cityja

>>> (VIDEO) Pajić pala nakon prve razmjene, borba je potrajala samo 51 sekundu

PFL 3 rezultati:

Renan Ferreira def. Fabricio Werdum via KO - R1, 2:32

Kayla Harrison def. Mariana Morais via TKO - R1, 1:23

Brandon Sayles def. Mohammed Usman via submission (rear-naked choke) - R2, 3:42

Larissa Pacheco def. Julija Pajić via TKO - R1, 0:51


Uvodne borbe:

Bruno Cappelozza def. Ante Delija via KO - R1, 0:46

Kaitlin Young def. Cindy Dandois via jednoglasna odluka (30-27, 30-27, 30-27)

Genah Fabian def. Laura Sanchez via jednoglasna odluka (30-27, 30-27, 30-27)

Denis Goltsov def. Muhammed Dereese via TKO - R1, 4:21

Taylor Guardado def. Helena Kolesnyk via jednoglasna odluka (29-27, 30-26, 30-26)

Magomed Umalatov def. Kyron Bowen via TKO - R2, 0:07

PFL pravila

Umjesto dosadašnjeg formata, unutar kojeg je nastupalo 12 boraca po kategoriji te je njih osam prolazilo u drugi krug, ovoga puta od deset boraca u drugi krug prolaze njih četiri. To bi značilo kako više nema četvrtfinala nego se odmah odlazi u polufinalne okršaje.

Za one koji nisu upoznati s PFL-ovim sustavom bodovanja u prvom dijelu turnira, pobjeda prekidom u prvoj rundi donosi šest bodova, u drugoj pet, a u trećoj četiri. Pobjeda sudačkom odlukom donosi tri boda.

Konačnom pobjedniku natjecanja po svakoj kategoriji osigurana je milijun dolara vrijedna nagrada.

Linker
26. travanj 2024 20:30