Ostalo

Poznata glavna borba Khabibove američke priredbe, Bigfoot Silva protiv kickboxing ikone

Antonio ”Bigfoot” Silva

 Donat Sorokin/TASS/Profimedia
Promocija bivšeg UFC prvaka krajem siječnja održat će svoju prvu priredbu na američkom tlu

Eagle Fighting Championship održat će 28. siječnja priredbu u Miamiju, čime će ova promocija u vlasništvu Khabiba Nurmagomedova pokušati uspješno zakoračiti na američko tlo. Jučer smo najavili kako će za nastup na toj priredbu svoju mirovinu prekinuti Rashad Evans, a sad je poznato i koja dva borca ćemo gledati u glavnoj borbi iste.

To su bivši UFC-ov teškaški izazivač Bigfoot Silva i jedan od najboljih kickboksača u povijesti, Tyrone Spong.

Bigfootu će to biti prvi nastup nakon nesretne borbe protiv Quentina Domingos na Megdanovoj priredbi u lipnju. Bio je to njegov povratak nakon četiri godine, ali sve je završilo uranjenim sudačkim prekidom te šestim porazom nekad zastrašujućeg Brazilca u nizu. Ipak, Khabib ga je unatoč tome odlučio angažirati za ovu priredbu.

Suprotstavit će mu se 36-godišnjak koji MMA borbu nije odradio od 2013. godine. Riječ je o Tyronu Spongu, svojevremeno velikoj kickboxing zvijezdi. Zanimljivo, upravo u vrijeme kad je odradio spomenutu posljednju MMA borbu, njegov plan bio je prelazak u MMA. Nastupio je dva puta u WSOF promociji uz dvije pobjede, da bi onda u kickboxing meču protiv Gokhana Sakija doživio lom noge. Nakon što se vratio odlučio je posvetiti se boksu. Od 2015. do 2019. godine naredao je 14 pobjeda u ringu, no i boksačka karijera mu je već preko dvije godine na pauzi.

Fanovi na stranicama poput Tapologyja nisu lijepim riječima pozdravili ovu borbu, mnogi se čak čude kako je ista uspjela dobiti dozvolu komisije. Ukratko, svi očekuju laku nokaut pobjedu Sponga protiv odavno potrošenog Brazilca. Reference za takvo mišljenje su im zapravo jako dobre. Naime, on je posljednjih godina padao već od prvog jačeg udarca, a svi znamo koliko je Spong kvalitetan na tom polju.

U svakom slučaju, vidjet ćemo što će EFC još ponuditi, posebno jer znamo kako im je prvi dolazak u SAD vrlo bitan. Glavni borci priredbe tu su samo da bi privukli gledatelje, dok je pravi cilj promocija Khabibovih boraca, posebno članova njegovog tima.

Linker
27. travanj 2024 00:45