Ostalo

(VIDEO) ‘Bigfoot‘ Silva teško nokautiran u Rusiji

Oleg Popov, Antonio Silva

 Screenshot(Youtube, ММА Серия/Mma Series)
Bilo bi mu vrijeme da se umirovi od natjecateljskog dijela sporta

Bivši UFC-ov borac i izazivač za titulu teške kategorije, Antonio 'Bigfoot' Silva, nastavio je crni niz poraza na sinoćnjoj priredbi MMA Series 53 u Rusiji. Ovoga puta poraz je došao protiv domaćeg borca Olega Popova (15-1) koji je nesretnog Brazilca nokautirao početkom druge runde. Silvi je ovo bio deveti poraz u posljednjih deset borbi, od kojih je u čak osam navrata pretrpio težak nokaut.

Nekoć renomirani borac koji je sijao strah u UFC-ovoj teškoj kategoriji, danas nije niti sjena tog istog borca koji je pobjeđivao velika imena kao što su Alistair Overeem i Fedor Emilianenko. Njegov crni niz zapravo je započeo još 2013. godine u revanšu protiv Caina Velasqueza, nakon kojeg je zaredao još pet poraza i samo jednu pobjedu unutar UFC-a. Iste godine nakon odlaska iz UFC-a počeo se boriti u manjim organizacijama gdje je također bivao poražen od svakoga s kime se susreo.

Prva runda protiv Popova protekla je u dominaciji domaćeg borca koji je Silvu kroz čitavu rundu kontrolirao svojim grapplingom i udarcima iz partera, da bi posao dovršio u drugoj rundi preciznom kontrom lijevim krošeom. Silva je nakon udarca pao kao pokošen, a Popov je donio ispravnu odluku i nije instinktivno krenuo na pod za njim prije nego li je sudac stigao prekinuti borbu.

Silvi su trenutno 42 godine na leđima, a izgleda kako mu je jedini motiv za nastavak borilačke karijere trenutno novac. Snimku nokauta pogledajte u nastavku članka.

Linker
12. lipanj 2024 17:37