Ostalo

Khabib roster svoje promocije pojačao donedavno velikom UFC zvijezdom

ljamain Sterling vs. Renan Barao

 Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia
Renan Barao novi je član Eagle FC borilačke promocije, čiji je vlasnik Khabib Nurmagomedov

Nešto više od dvije godine nakon što je odradio svoju trenutno posljednju MMA borbu, Renan Barao bi mogao ponovno u borilište. Bivši UFC-ov prvak bantam kategorije, koji je u to vrijeme bio velika zvijezda, iza sebe ima nevjerojatan i podosta nagli pad. Od čovjeka koji je dominirao te kojeg je Dana White nazivao pound-for-pound najboljim borcem svijeta, došao je do borca s pet poraza u nizu, koji je na račun toga krajem 2019. godine iz UFC-a otpušten.

Od tada je Barao tražio priliku ponovno se boriti i vratiti na pravi put. Bilo je govora u tome kako je potpisao za srpski SBC, no čini se da se to zbog pandemije izjalovilo. Nakon toga je ugovorio borbu za kraj prošle godine na priredbi Taura FC promocije, no priredba se nije održala zbog pojačanih COVID-19 mjera. Prošlog mjeseca trebao se vratiti na priredbi Premier FC promocije, gdje bi se odmah borio za titulu perolake kategorije, no bez te borbe je ostao zbog ozljede protivnika.

Sad će mu šansu dati Khabib Nurmagomedov, koji mu je uručio ugovor, a onda i ponudio nastup 28. siječnja na prvoj američkoj priredbi svoje promocije. Ona će se održati u Miamiju, a predvodit će ju borba Tyronea Sponga i Bigfoota Silve.

Protivnik za ovog 34-godišnjaka još uvijek nije poznat, ali trebao bi biti u narednim danima. Zanimljivo, Khabib je za istu priredbu angažirao još jednog bivšeg UFC prvaka. Riječ je o Rashadu Evansu, koji će tim putem izaći iz borilačke mirovine.

Najbolji dani Baraove karijere datiraju na 2012. i 2013. godine. U tom razdoblju je ostvario sjajan niz pobjeda, koji ga je doveo do titule privremenog, a onda i pravog UFC prvaka. Titulu je izgubio u svibnju 2014. godine, kad ga je iznenađujuće savladao TJ Dillashaw, dok mu posljednja pobjeda datira na 2016. godinu, kad je savladao Phillipea Novera.

U jednom trenutku njegov profesionalni omjer bio je više nego impresivnih 32-1, dok je trenutno na 34-9.

Linker
19. travanj 2024 15:42