Ostalo

Poznato kada, gdje i protiv koga se sljedeće bori Fedor Emelianenko

Fedor Emelianenko
Već ranije se špekuliralo kako bi se jedan od najvećih boraca u povijesti slobodne borbe, Fedor Emelianenko, trebao u akciju vratiti krajem godine na RIZIN-ovoj 20. priredbi.

Sada japanski mediji javljaju detalje, no za sada nema službene potvrde ovih informacija od čelništva RIZIN-a.

Prema vijesti koju je objavio Nikkan Sports, a prenosi poznati novinar Bruno Massami, Fedor bi 29. prosinca trebao predvoditi RIZIN-ovu jubilarnu 20. priredbu. Protivnik bi mu bio kolega iz Bellatora i bivši UFC prvak Quinton "Rampage" Jackson.

Prema Massamiju, kao opcija se spominjao još jedan bivši UFC prvak - Josh Barnett.

"Prema japanski medijima, prema Nikkan Sportsu, Fedor Emelianenko bi mogao predvoditi Rizin 20, koji se održava 29. prosinca. Protivnik bi mu trebao biti Rampage Jackson. Još jedna opcija koja se nudila je bio meč protiv Josha Barnetta", stoji u Massamijevom Twittu koji je izazvao mnogo interesa kod mnogobrojnih Fedorovih fanova.

Massami dodaje da će "veliki borilački vikend", koji će suorganizirati RIZIN i Bellator, ponuditi i "champ vs. champ" obračune. Govori se o meču između Jirija Prochazke i ili Ryana Badera ili Phila Davisa. Taj bi dvoboj trebao predvoditi završni event godine zakazan samo dva dana kasnije, odnosno 31. prosinca.

Fedora smo posljednji put u akciji gledali u samom finalu teškaškog Grand Prixa u Bellatoru kada je poražen nokautom od Ryana Badera. To je bio prvi poraz za slavnog Rusa nakon dva uzastopna slavlja (Mir, Sonnen), a nakon još jednog bizarnog poraza od Matta Mitrionea. Naime, u meču protiv Badera Emelianenko je pao od prvog udarca koji je Bader bacio, a u meču protiv Mittrionea je pao "dvostruki nokdaun" nakon čega se Mitrione brže pribrao i s još dva udarca dovršio velikog Fedora. 42-godišnji Rus u profi karijeri ima 38 pobjeda i 6 poraza. Iako se nakon posljednjeg poraza još jednom špekuliralo da bi to mogao biti i njegov konačni borilački kraj, Emelianenko je odlučio dodatno produljiti karijeru unatoč tome što više nije niti sjena "Posljednjeg Imperatora".

Linker
20. travanj 2024 11:06