Ostalo

Predsjednik BKFC-a demantirao Ngannoua: ‘Nije istina da nismo razgovarali. Zašto bih plasirao takve informacije?‘

David Feldman i Francis Ngannou

 Diego Ribas/Zuma Press/Profimedia, Tom Hogan/www.hoganphotos.com/imago Sportfotodienst/profimedia
Što se tu točno dogodilo, sada vjerojatno nije ni bitno. Francis je u PFL-u dobio ugovor kakav želi, a ima i odriješene ruke što se tiče boksa

U četvrtom mjesecu ove godine, Francis Ngannou je još uvijek bio slobodan borac nakon što je otišao iz UFC-a. Brojne organizacije su ga htjele dovesti, a BKFC je isto bila jedna organizacija koja je iskazivala interes.

Nedugo nakon toga, David Feldman, predsjednik BKFC-a, u javnost je izašao s informacijama kako je Ngannou tražio astronomsku cifru, a kasnije je Ngannou to demantirao i rekao kako ga iz organizacije uopće nisu kontaktirali. Pola godine kasnije, Feldman je odlučio raščistiti situaciju:

‘‘Ja sam u poziciji u kojoj moja kompanija doživljava rast, tako da ne bih plasirao tako lažne informacije. Istina, ja nikada nisam osobno pričao s Ngannouom, ali jesam s njegovim timom i menadžerom Marquelom Martinom. Spominjali su neke brojke, a mi smo u to vrijeme procijenili da su prevelike za nas‘‘, rekao je Feldman za MMA Junkie.

‘‘Nije istina da nismo razgovarali. Imam spremljene poruke s Marquelom, tako da… Ponavljam, ovo nije nešto po čemu trebamo kopati. Na kraju dana, zašto bih ja izmišljao da sam razgovarao s njim ako to nisam učinio? Zašto bih govorio te stvari, što bih dobio s tim? Razgovarao sam s Marquelom, kasnije smo pisali poruke, ali nismo se uspjeli dogovoriti‘‘, dodao je.

Što se tu točno dogodilo, sada vjerojatno nije ni bitno. Francis je u PFL-u dobio ugovor kakav želi, a ima i odriješene ruke što se tiče boksa. Za boks golim šakama su vjerojatno tražili još i više novca, što je zapravo i logično ako uzmemo u obzir prirodu jednog takvog sporta.

Linker
24. travanj 2024 03:11