Ostalo

Predsjednik BKFC-a o fizičkim sukobima boraca nakon borbe: ‘Ovo je borilački sport, nismo na baletu‘

Lorenzo Hunt i Hector Lombard
 Screenshot (twitter)
Dave Feldman smatra kako se takve stvari jednostavno događaju, no ne odobrava ih

Bare Knuckle Fighting Championship (BKFC) najpoznatija i najveća je organizacija kada je u pitanju boks bez rukavica. Krajem lipnja ove godine, točnije 26. lipnja održana je BKFC 18 priredba na kojoj je između ostalih nastupio i MMA veteran Hector Lombard. Kubanac je u meču protiv Joea Riggsa došao do pobjede prekidom u četvrtoj rundi, a ono što se dogodilo nakon borbe naišlo je na brojne osude javnosti.

Naime, prilikom proglašenja pobjednika i davanja izjavi nakon borbe, u ringu se našao Lorenzo Hunt, također BKFC-ov borac i jedan od kandidata za idućeg protivnika Hectora Lombarda. Lorenzo je pokušao prići Lombardu i nešto mu reći, no Kubanac nije bio naročito raspoložen za priču te je svoj dio govora odradio šakama. Ekspresno je počeo bacati udarce ka Huntu te ga je dvaput pogodio u glavu. Borci su razdvojeni, a ring je ubrzo ispražnjen. Nešto više od tri tjedna kasnije, predsjednik BKFC-a Dave Feldman u razgovoru za MMA Fighting oglasio se po tom pitanju.

''Ne volim takve stvari. Ne sviđa mi se manjak poštovanja koji si međusobno pokazuju prilikom takvih sukoba. Međutim, sviđa m se što smo imali gotovo 100 milijuna pregleda na taj video te sada ljudi koji nikada nisu čuli za BKFC znaju da postojimo. Radi se o situacijama koje ne odobravamo i ne radujemo im se te ćemo se uložiti maksimalne napore da spriječimo takve ekscese. Ipak, ako se dogodi, dogodi. Ovo je borilački sport, a ne balet. Takve stvari nikada nećete vidjeti na baletu, no u borilačkim sportovima hoćete.'', rekao je Feldman.

Čelnik BKFC-a dodao je kako oni nikada neće poticati borce na takve stvari kako bi došli do viralne snimke kao što je ova u kojoj su akteri Hector Lombard i Lorenzo Hunt.

''Nismo htjeli da se to dogodi. Nesretan je slučaj što se ipak dogodilo, no istovremeno smo promovirali taj incident zato što se radilo o trenutku koji nije nevjerojatan nego epski. Radi se o momentu koji je postao viralan.'', dodao je Feldman.

Čini se kako predsjednik BKFC-a ima određen sukob interesa u svojoj glavi. S jedne strane pokušava ispasti moralan i tvrdi kako ne odobrava takve stvari, no s druge strane ga vuče ljubav ka novcu te je svjestan da se takve stvari izuzetno dobro prodaju. Možda bi mu bilo lakše da jednostavno prizna kako je uživao u takvom trenutku te činjenici kako je svaki publicitet, dobar publicitet.

Linker
26. travanj 2024 08:04