Ostalo

Prekinut je nevjerojatan pobjednički niz Yaroslava Amosova! Bellator ima novog prvaka velter kategorije

Yaroslav Amosov (lijevo) i Jason Jackson (desno)

 Screenshot (youtube, Bellator Mma)
30-godišnji Yaroslav Amosov bio je u nizu od 27 uzastopnih pobjeda, ali tome nizu došao je kraj

Kakav spektakl je ponudio sinoć održani Bellator 301 event! Dva meča za titulu, ukupno pet odličnih mečeva na ‘‘main cardu‘‘ i nekoliko velikih iznenađenja.

Krenut ćemo s glavnom borbom večeri, odnosno okršajem između Yaroslava Amosova (27-0 uoči meča) i Jasona Jacksona (16-4 uoči meča). Ukrajinac Amosov bio je u fantastičnom nizu pobjeda i tražio je drugu obranu titule u Bellatorovoj velter kategoriji. Ranije ove godine Amosov je deklasirao Logana Storleyja i izgledao je kao borac koji bi u UFC-u mogao konkurirati za pojas. Međutim, Jason Jackson vratio ga je u realnost.

33-godišnji Jamajčanin s američkom adresom odradio je fantastičan nastup protiv Amosova i slavio je nokautom u trećoj rundi. Amosov je pokušavao nathrvati Jacksona, jer nešto viši i dulji Jackson stvarao je podosta problema Amosovu u stojci. Tu je do izražaja došla Jacksonova hrvačka baza i Jackson je prezentirao fantastičnu obranu od rušenja.

Borac iz Kill Cliff FC dvorane sjajno je vršio pritisak na Amosova nakon što bi branio te pokušaje rušenja, a u trećoj rundi uslijedila je kulminacija. Jackson je desnim direktom uzdrmao Amosova i bio je to početak kraja. Nizao je Jason Jackson dodatne udarce, Amosov je panično pokušao doći do rušenja, Jackson ga je zakačio desnim aperkatom i tu je meč završio. Jason Jackson priredio je veliko iznenađenje i postao je novim Bellatorovim prvakom velter kategorije! Fantastična izvedba i sedma pobjeda zaredom za ovog 33-godišnjeg velteraša.

Sergio Pettis također je detroniziran

U sunaslovnoj borbi večeri, prvak je također ostao bez pojasa. Sergio Pettis još 2021. godine postao je prvakom Bellatorove bantam kategorije, a pojas je dvaput branio, porazivši Kyojia Horiguchija i Patricija ‘‘Pitbulla‘‘ Freirea. Njegovom pobjedničkom nizu u Bellatoru (5-0 u Bellatoru uoči ovog meča) sinoć je došao kraj. Patchy Mix došao je u Chicago kao privremeni prvak bantam kategorije, ali od danas je neprikosnoveni prvak. Od samog početka Mixovo hrvanje i vještine u parteru bile su previše za Pettisa. Nikako Sergio nije uspijevao neutralizirati oružja Mixa, a kapitulaciju je potpisao u drugoj rundi. Stražnjim gušenjem (‘RNC‘) Mix je prisilio Pettisa na predaju, došao je do šeste pobjede zaredom i postao je prvakom bantam kategorije.

Nakon osvajanja Bellatorov Grand Prixa u bantamu, Mix se okitio i pojasom, a ovo mu je deveta pobjeda u desetom nastupu unutar Bellatora. 30-godišnji američki borac čak 13 pobjeda u karijeri upisao je ‘‘submissionom‘‘ i jedan je od najboljih boraca na Bellatorovom rosteru.

Poznat je finalist Bellatorovog Grand Prixa u lakoj kategoriji, čeka se odluka oko Usmana Nurmagomedova

Od ostatka priredbe, ukratko ćemo se dotaknuti preostala tri meča na ‘‘main cardu‘‘. Raufeon Stots i Danny Sabatello po drugi put u karijeri našli su se na suprotnim stranama Bellatorovog kaveza. Stots je krajem prošle godine porazio Sabatella podijeljenom sudačkom odlukom, u polufinalu Bellatorovog Grand Prixa. Sabatello je tvrdio da je pokraden u tom meču, a priliku za osvetu dobio je sinoć.

Revanš je bio daleko zanimljiviji od njihovog prvog meča. Oba borca ponudila su puno više agresivnosti i konkretnije akcije u stojci, ali Raufeon Stots ponovo je izašao kao pobjednik. Jednoglasnom odlukom sudaca (29-28 x3) porazio je Sabatella i vjerojatno okončao ovo rivalstvo.

A.J. McKee nastavlja bilježiti pobjede unutar lake kategorije. Jedan od popularnijih Bellatorovih boraca prošle godine je prešao u laku kategoriju, a na Bellator 301 eventu došao je do treće uzastopne pobjede u toj kategoriji. McKee je jednoglasnom odlukom sudaca porazio Sidneyja Outlawa. Outlaw je odradio hrvački dobar meč, ali iz gornje pozicije u parteru nije radio gotovo nikakvu štetu. McKee je djelovao puno opasnije, iako se nalazio u podređenim pozicijama, a Outlaw je zadobio i veliku posjekotinu te su oba borca bila preplavljena njegovom krvlju.

‘‘Main card‘ su otvorili Alexandr Shabliy i Patricky ‘‘Pitbull‘‘ Freire. Jednoglasnom odlukom sudaca Shabliy je porazio Pitbulla, a taj meč ujedno je i polufinale Bellatorovog Grand Prixa u lakoj kategoriji. Shabliy je pobjedom ušao u finale, ali trenutno nije poznato s kime će se boriti u finalu turnira.

Usman Nurmagomedov trebao je biti drugi finalist, ali njegova polufinalna pobjeda nad Brentom Primusom preinačena je u ‘‘no contest‘‘ nakon što je Usman bio pozitivan na doping. Neporaženi Dagestanac ostao je bez titule prvaka u lakoj kategoriji, ali još uvijek nije poznato hoće li biti uklonjen s turnira ili će ipak dobiti priliku boriti se u finalu. Shabliy će strpljivo čekati, a postoji čak i pretpostavka da bi se Bellator uskoro mogao prodati, a Shabliy bi mogao biti proglašen osvajačem turnira čak i bez finalne borbe. Plan je ipak da se finale održi, samo nije poznato tko će biti taj drugi finalist.

Sve u svemu, odličan Bellatorov event, a kompletne rezultate eventa pročitajte u nastavku ovog članka.

Bellator 301 - rezultati eventa:

Glavni dio priredbe:

Jason Jackson def. Yaroslav Amosov via KO - R3, 2:08

Patchy Mix def. Sergio Pettis via submission (RNC) - R2, 1:51

Raufeon Stots def. Danny Sabatello via jednoglasnom odlukom sudaca (29-28, 29-28, 29-28)

A.J. McKee def. Sidney Outlaw via jednoglasnom odlukom sudaca (30-27, 30-27, 30-27)

Alexander Shabliy def. Patricky Pitbull via jednoglasnom odlukom sudaca (50-45, 50-45, 50-45)

Preliminarni dio priredbe:

Archie Colgan def. Pieter Buist via jednoglasnom odlukom sudaca (30-27, 30-27, 30-27)

Denise Kielholtz def. Sumiko Inaba via jednoglasnom odlukom sudaca (30-27, 30-27, 30-27)

Timur Khizriev def. Justin Gonzales via jednoglasnom odlukom sudaca (30-27, 30-27, 30-27)

Keri Anne Taylor-Melendez def. Sabriye Sengul via sub (guillotine choke) - R2, 2:06

Matheus Mattos def. Richard Palencia via sub (rear-naked choke) - R2, 3:20

Ramazan Kuramagomedov def. Randall Wallace via sub (rear-naked choke) - R2, 3:49

Islam Mamedov def. Killys Mota via podijeljenom sudačkom odlukom (29-28, 28-29, 29-28)

Cody Law def. Jefferson Pontes via jednoglasnom odlukom sudaca (30-27, 30-27, 30-27)

Tim Wilde def. Mike Hamel via TKO (punches) - R3, 2:47

Yves Landu def. Isao Kobayashi via jednoglasnom odlukom sudaca (30-27, 30-27, 30-27)

Linker
02. svibanj 2024 13:11