Ostalo

(VIDEO) Shavkat Rakhmonov nepobjediv je i na treninzima: Pogledajte njegov hrvački obračun s novim Bellatorovim prvakom

Shavkat Rakhmonov vs. Jason Jackson

 Screenshot (twitter)
Snimka hrvačkog sparinga nedavno je postala viralna, a sada će biti još viralnija nakon Jacksonovog osvajanja pojasa

Jason Jackson od danas će biti puno poznatije ime svjetskoj MMA javnosti. Iako je još od 2012. godine aktivan borac, a 2015. godine sudjelovao je u TUF-u (ATT vs. Blackzilians), Jason Jackson sinoć je došao do najvećeg uspjeha u svojoj dosadašnjoj karijeri.

33-godišnji Jamajčanin novi je Bellatorov prvak velter kategorije. Sjajni Jackson upisao je sedmu pobjedu zaredom u Bellatoru, a ta pobjeda donijela mu je i titulu prvaka u kategoriji do 77 kilograma.

Jackson je u meč protiv Yaroslava Amosova ušao kao veliki autsajder, što ne čudi kad se u obzir uzmu sve okolnosti. Amosov je uoči meča protiv Jacksona bio prvak, a u 27 dotadašnjih profesionalnih nastupa, Amosov je upisao svih 27 pobjeda. Ukrajinca nitko nije uspio zaustaviti, sve do Jasona Jacksona.

Odlično je Jackson branio pokušaje rušenja, a Yaroslava Amosova završio je nokautom u trećoj rundi. Pamtit će Jackson tu pobjedu do kraja života, ali sada slijedi još teži dio posla, a to su obrane titule. Nebrojeno puta smo slušali izreku koja govori da je ‘‘lako doći do vrha, ali teško je tamo ostati‘‘. Jason Jackson sada će biti meta svim ostalim Bellatorovim velterašima, ali nije isključeno da Jackson u narednom periodu završi pod okriljem neke druge organizacije.

Kroz cijelu ovu kalendarsku godinu slušamo priče o prodaji Bellator. Ponajveća MMA organizacija navodno je jako blizu prodaje, ali detalji još uvijek nisu poznati. Spominju se dogovori prema kojima bi PFL otkupio Bellator, ali Bellator bi još nekoliko godina nastavio poslovati pod svojim imenom. Postoji mogućnost da Bellator bude i ugašen neposredno nakon kupovine, ali sve ćemo vjerojatno saznati tijekom sljedeće kalendarske godine.

Jason Jackson svakako bi bio jedna od poželjnijih akvizicija za ostale velike organizacije. Borac koji je porazio jednog Amosova sigurno može parirati borcima u bilo kojoj organizaciji, a on uostalom svoje vještine konstantno brusi s elitnim UFC-ovim borcima.

Još prije ovog meča protiv Amosova, društvenim mrežama kružila je snimka s njegovog treninga u dvorani Kill Cliff FC. Snimka je zapravo postala viralna zbog njegovog trening partnera, Shavkata Rakhmonova.

Neporaženi UFC-ov velteraš na toj snimci hrva s Jasonom Jacksonom, a pobjednik je onaj koji prvi upiše rušenje. S obzirom na količinu znoja vidljivu na strunjačama, za pretpostaviti je da se radi o završetku treninga, a ostali borci okupili su se oko Shavkata i Jacksona te su glasno navijali.

Jako dobar otpor Jackson je pružio Shavkatu, ali Kazahstanac je ipak došao do pobjede u ovom hrvačkom obračunu. Iako Jackson ima hrvačku bazu, fizički je izrazito snažan, Shavkat Rakhmonov očito je nešto posebno.

UFC-ov Kazahstanac iza sebe ima 17 pobjeda u 17 profesionalnih nastupa, a sljedeći mjesec čeka ga obračun protiv Stephena Thompsona. Porazi li ‘‘Wonderboyja‘‘, Shavkat će postati legitiman kandidat za napad na titulu, a nitko neće ostati iznenađen ako se Rakhmonov sljedeći godine okiti titulom prvaka, baš kao što se njegov timski kolega Jackson okitio titulom u Bellatoru.

Linker
28. travanj 2024 08:11