Ostalo

Randy Couture veliča Ngannoua: ‘Zauzeo se za sebe, zauzeo se za cijeli sport borbom protiv Furyja‘

Francis Ngannou 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Ngannou je za sebe sigurno napravio dobru stvar jer će na kraju dobiti ono što želi, a to je veliki boksački meč i novac

Nije tajna da su mišljenja oko Francisa Ngannoua vrlo podijeljena. Neki u potpunosti podržavaju sve što je do sada napravio za sebe i svoju karijeru, dok ga drugi kude i govore da je pod krinkom borbe za prava boraca pokušao pobrati što veće simpatije javnosti, dok ga u realnosti zanima samo vlastiti džep.

Vrijeme će pokazati što je od toga bila istina, ali bivši UFC-ov prvak i zaštitno lice PFL-a, Randy Coutue, smatra kako je Francis napravio veliku stvar. Prema njemu, ne samo da se zauzeo za sebe, nego se zauzeo i za cijeli sport:

‘‘Učinio je pravu stvar. Zauzeo se za sebe, zauzeo se za cijeli sport. Bilo je i drugih sportaša koji su bili u poziciji da do učine, ali to nisu učinili. Ponosan sam na njega što je to učinio, uzdao se u sebe. Nije se tu radilo o novcu, radilo se o svim stvarima koje je spominjao te se na kraju i zauzeo za sebe‘‘, rekao je Couture za Middleasy.com.

‘‘Novi nivo poštovanja imam za njega. Mislim da je meč protiv Furyja veliki korak naprijed jer je on vjerojatno najbolji boksač današnjice. Što je samo učinio Wilderu u njihovim mečevima, njegova tehnika… Dug je, ima veliki doseg, rad nogu i glave mu je odličan. Francis ima jako puno posla, ali nikada ne otpisujte Francisa‘‘, dodao je.

Ngannou je za sebe sigurno napravio dobru stvar jer će na kraju dobiti ono što želi, a to je veliki boksački meč i novac. Je li tvrdnja da je to ‘‘zauzimanje za cijeli sport‘‘ na mjestu, procijenite za sebe.

Linker
03. svibanj 2024 13:06