K1 i Boks

Furyjev promotor opravdava meč protiv Ngannoua: ‘Nitko drugi se nije htio boriti, što da radimo?‘

Tyson Fury i Frank Warren
 

 Ken McKay/ITV/Shutterstock Editorial/Profimedia
Usyk barem brani svoje titule protiv legitimnog izazivača, a iz pregovora se povukao zbog njihovih ‘‘uvjeta‘‘ s kojima su učinili sve da do borbe ne dođe

Nepobitna je činjenica da Fury trati dragocjeno vrijeme na nebitne mečeve, a Ngannou je samo jedan od njih. Derek Chiora i Dillian Whyte su također u tom rangu, te umjesto da se borio protiv Usyka za apsolutnog prvaka, on je uzeo Ngannoua koji u boksu nema niti jedan nastup.

Bilo je tu prozivki s raznim potencijalnim protivnicima, no odluka je ipak pala na Ngannoua u Saudijskoj Arabiji. Furyjev promotor Frank Warren je pokušao obraniti takav izbor protivnika riječima da se nitko drugi osim Ngannoua nije htio boriti s Furyjem.

‘‘Što da radimo? Stalno pokušavamo naći kredibilne izazivače za Furyjev pojas. Prije svega, mora imati komercijalnog smisla. Znate, ne može Ruiz govoriti kako želi 20 milijuna dolara. Isto imate situaciju kada borba za pojas nije ono što svi vi mislite. Joshua će recimo radije uzeti tipa kojeg je Tyson već pobijedio, a u isto vrijeme odbiti 60/40 raspodjelu honorara‘‘, rekao je Warren za SecondsOut.

‘‘Što možemo napraviti? Ovo je borba koju svi želimo gledati, ali svi želimo gledati i borbu protiv Usyka. Oni su otišli iz pregovora. Otišli su zato što su mislili da ih čekaju veće i bolje stvari. To je razlog zašto su to napravili. Zato su tu gdje jesu, a mi smo tu gdje jesmo‘‘, dodao je.

Usyk barem brani svoje titule protiv legitimnog izazivača, a iz pregovora se povukao zbog njihovih ‘‘uvjeta‘‘ s kojima su učinili sve da do borbe ne dođe. Kako god, Usyk sa sportske strane radi ispravnu stvar dok Fury boksa s nedoraslim protivnicima.

Linker
28. travanj 2024 03:49